Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος που πιστά και μελετημένα εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, προχωρά η ριζική ανανέωση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης των Γρεβενών, μέσω της τοποθέτησης χιλίων και πλέον σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.




Το κομβικό αυτό έργο – προϋπολογισμού 1.553.845,24€ – αναμένεται να συμβάλλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, προσφέροντας περισσότερο, καλύτερο και ασφαλέστερο φωτισμό.

Ειδικότερα, η αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων λαμπτήρων αφορά μία σημαντική ζώνη παρέμβασης, η οποία περικλείεται από τις κύριες οδούς: Αγ.Αχιλλείου, 13ης Οκτωβρίου, Κ.Παλαιολόγου, Μ.Αλεξάνδρου, Κ.Ταλιαδούρη, περιλαμβάνοντας και το πανέμορφο Άλσος Θεοδωρίδη που αποτελεί τον αστικό πνεύμονα των Γρεβενών.




Η σχετική Πράξη με τίτλο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Γρεβενών εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) που εκπόνησε o Δήμος Γρεβενών, με κύριο γνώμονα την εξοικονόμηση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και βεβαίως την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.