Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ με κύρια θέματα τη συγκρότηση του σε σώμα και τις εκδηλώσεις – δραστηριότητες του 2022. Το νέο ΔΣ έχει την εξής σύνθεση:

Στέργιος Πουρνάρας, Πρόεδρος




Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Θεάτρου

Χαρά Καραλιόλιου, Γενική Γραμματέας και Υπεύθυνη Εικαστικών

Παναγάκης Κωνσταντίνος, Ταμίας

Όλγα Τσιφοπούλου, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας

Αναστασία Παπακωνσταντίνου, Έφορος Χορωδιών

Ειρήνη Ντόνα, Έφορος  Περιβάλλοντος

Το ΔΣ μετά από συζήτηση αποφάσισε το 2022 να υλοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις οι οποίες είναι και αρκετές αλλά και ποιοτικές.

  ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα ποίησης: Διαδικτυακή εκδήλωση με ανάρτηση ή απαγγελία ποιημάτων Ελλήνων ή ξένων ποιητών
  • 17 Απριλίου: Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου «Πότε διάβολος πότε άγγελος » και αφιέρωμα – μνημόσυνο  στον αγαπημένο μας βιβλιοπώλη Τάκη Αναγνώστου, ένα χρόνο μετά τον αδόκητο θάνατό του
  • Τον Απρίλιο: Συμμετοχή στη παγκόσμια δράση Let’sdoit με

α. διάνοιξη μονοπατιών και την αποψίλωση χόρτων στο Λόφο Θεοδωρίδη που έχει υιοθετήσει ο Σύνδεσμος εδώ και δύο χρόνια

β. εικαστική παρέμβαση σε κενές επιφάνειες σε τοίχους του 2ου Δημοτικού και σε σκαλοπάτια στο πάρκο της γέφυρας προς Καλαμπάκα με ζωγραφικές συνθέσεις από το Εικαστικό Εργαστήρι του Συνδέσμου σε συνεργασία με τον Δήμο

γ. εικαστική παρέμβαση με ζωγραφική σε τενεκέδες στα σκαλοπάτια επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως

  • 15 Μαΐου: Μουσικό αφιέρωμα από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με εαρινό πρόγραμμα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.
  • 21 Μαΐου: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη Χορωδία του Συνδέσμου ΛΙΓΕΙΑ με πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

 

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Διοργάνωση ορειβασίαςστον Σμόλικα με παράλληλη ενημέρωση για κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα
  • 18 –19 Ιουνίου: Διοργάνωση 5ου διήμερου Χορωδιακού Φεστιβάλ Γρεβενών με δέκα χορωδίες από όλη την Ελλάδα και με οικοδέσποινα την χορωδία ΛΙΓΕΙΑ
  • 24-25 Ιουνίου: Θεατρική παράσταση από την θεατρική Ομάδα του Συνδέσμου με το έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό». Η παράσταση θα παιχθεί και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Δεσκάτης, Σερβίων, Βελβεντού, Καστοριάς)
  • 26 Ιουνίου: Συμμετοχή στο διήμερο χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού με την Χορωδία του Συνδέσμου ΛΙΓΕΙΑ
  • 2 Ιουλίου:Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από την Παραδοσιακή Χορωδία του Συνδέσμου
  • Πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Υπαίθριο Θέατρο του Άλσους Θεοδωρίδη από τη χορωδία ΛΙΓΕΙΑ

 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

  • Αρχές Σεπτεμβρίου: Διοργάνωση Ημερίδας ή Διημερίδας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με ομιλίες και μουσικό Αφιέρωμα στο Σμυρνέικο και Πολίτικο τραγούδι από την Παραδοσιακή Χορωδία του Συνδέσμου
  • Μέσα Σεπτεμβρίου: Ορειβασία στα Καμβούνια όρη στην περιοχή Δεσκάτης και επίσκεψη στην ιερά μονή Ευαγγελιστρίας και την ιερά μονή του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα.
  • 13 Οκτωβρίου: Συμμετοχή στα Ελευθέρια με την Μουσικοθεατρική παράσταση «Στο Γρεβενό , στο Γρεβενό τον όμορφο τον τόπο» του Στέργιου Πουρνάρα με αφορμή τα διακόσια χρόνια από το 1821 που δεν έγινε πέρυσι λόγω του κορωνοϊού και αναφέρεται στη νεότερη ιστορία των Γρεβενών μέσα από την Τέχνη (δρώμενα, ποίηση, μουσική, χορός).

Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν και άλλες έκτακτες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων ή παρουσίαση του έργου συμπατριωτών μας πνευματικών ανθρώπων (Ιουλία Αγοράστη, Διονύσης Στεργιούλας), συμμετοχή και σε άλλες χορωδιακές  συναντήσεις, εφόσον προσκληθούμε.




Επίσης, προγραμματίζουμε την έκδοση εξαμηνιαίου ενημερωτικού περιοδικού για τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου, αλλά και με ιστορική, λαογραφική και λογοτεχνική ύλη με τον τίτλο «Εν Γρεβενοίς».

Τέλος, θα εκδώσουμε το βιβλίο του Προέδρου Στέργιου Πουρνάρα «Στο Γρεβενό, στο Γρεβενό στον όμορφο τον τόπο» που εκτός από το δρώμενο θα περιέχει και 40 ιστορικά και κλέφτικα δημοτικά τραγούδια των Γρεβενών και ένα cd με 15 ιστορικά και κλέφτικα τραγούδια τραγουδισμένα από γρεβενιώτες λαϊκούς μουσικούς  και θα συμβάλει στη γνώση της τοπικής ιστορίας και στην επαφή των νέων με την μουσική και χορευτική παράδοση των Γρεβενών. Τα έσοδα από  την διάθεση του βιβλίου θα χορηγηθούν για τις ανάγκες του Συνδέσμου.

Για να γίνουν όλα αυτά ελπίζουμε στη στήριξη των μελών μας, των χορηγών μας, του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, γιατί εκτός από την μόρφωση και την ψυχαγωγία που θα προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, οι δραστηριότητές μας θα έχουν ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις της πόλης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, βιβλιοπωλεία, μουσικοί κ.ά.) να επωφεληθούν, έστω και λίγο, στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας. Επίσης, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση και σε άλλους συμπολίτες μας αλλά και Συλλόγους να συνεισφέρουν και να εμπλουτίσουν αυτές τις εκδηλώσεις και με δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.