Τι είναι η Ποίηση; Τι είναι ο Ποιητής; Ποιο είναι το χρέος του; Υπάρχουν σήμερα μεγάλοι ποιητές; Σε αυτά τα ερωτήματα δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις ούτε απόλυτη συμφωνία, αλλά πολλές και ποικίλες απόψεις και γνώμες. Η Ποίηση είναι Τέχνη έχει σχέση με το Ωραίο και την αισθητική συγκίνηση, με λεπτά και ευγενικά συναισθήματα καιαποζημιώνει τους φίλους της με παρηγορία και παραμυθία και καλύπτει την δίψα που

έχουμε όλοι μας για ουρανό και φως. Ένα όμως είναι σίγουρο ότι σήμερα δεν γράφουν πια μεγάλοι ποιητές. Οι δύο –τρεις μεγάλοι ποιητές που ζουν ακόμα (Τίτος Πατρίκιος, Κική Δημουλά) έχουν σωπάσει πλέον, γιατί ό, τι είχαν να πουν, το είπαν. Στη χώρα μας από τον Όμηρο και τον Ησίοδο, τους μεγάλους τραγικούς και κωμικούς ποιητές, τους βυζαντινούς μελωδούς, τους ανώνυμους λαϊκούς δημιουργούς του δημοτικού τραγουδιού, τον Πτωχοπρόδρομο και τον Βιτσέντζο Κορνάρο μέχρι και τον Σολωμό, τον Κάλβο, τον Καβάφη, τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Πατρίκιο και τη Δημουλά, δεν έπαψε να ανθεί και να καρπίζει η Ποίηση και να ομορφαίνει τη ζωή μας. Δεν λείπουν βέβαια και σήμερα οι αξιόλογοι ποιητές που προσπαθούν «στην άνυδρη εποχή μας να φυτέψουν ένα δέντρο στην έρημο για να βρει ένα πουλί κλαδί να χτίσει τη φωλιά του».




Αν σας αρέσει η Ποίηση, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου μπορείτε να συμμετάσχετε στο διαδικτυακό αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης απαγγέλλοντας ένα ποίημα της αρεσκείας σας μικρής διάρκειας σε μαγνητοσκοπημένο βιντεάκι ή και αναρτώντας το σε γραπτό κείμενο σε αρχείο word. Tοβιντεάκι ή το αρχείο μπορείτε να τα αποστείλετε στο mail του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ grevenaculture@gmail.com καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (Δευτέρα 21 Μαρτίου) και οι υπεύθυνοι θα τα ανεβάσουν στη σελίδα του Συνδέσμου ή στο κανάλι του στο youtube. Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε και βιντεάκι και αρχείο με δύο διαφορετικά ποιήματα ένα μικρής διάρκειας (βίντεο) και ένα μεγαλύτερης αρχείο. Επειδή και στην πόλη μας αρκετοί γράφουν ποιήματα, θα χαρούμε πολύ να φιλοξενήσουμε στη ιστοσελίδα μας ποιήματα συμπολιτών μας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα των Υπευθύνων:

Χαρά Καραλιόλιου 6934151069

Στέργιος Πουρνάρας 6948949503

Όλγα Τσιφοπούλου 6944567996

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.