Συνελήφθη άμεσα 70χρονη αλλοδαπή στην πόλη της Έδεσσας –Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη δυο άτομα ως συνεργοί της

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, επτά (7) περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων δύο (2) τετελεσμένες και πέντε (5) σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 18-02-2022 στον Πύργο Ηλείας και την 15-03-2022 στις πόλεις της Φλώρινας και της Έδεσσας.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη χθες (15-03-2022) τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Έδεσσας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 70χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών της.

Συγκεκριμένα, χθες (15-03-2022) τις πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε σε οικία 64χρονης ημεδαπής και προσποιούμενος ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, ανέφερε ψευδώς σε αυτή ότι συγγενικό της πρόσωπο  (αδερφή της) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν  χρηματικό ποσό και τιμαλφή, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επενέβαινε στη συζήτηση άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη την αδερφή της.




Ακολούθως, η 64χρονη παρέδωσε  το χρηματικό ποσό των -3.850- ευρώ, -7- χρυσές λίρες και τιμαλφή, στην 70χρονη αλλοδαπή και στη συνέχεια αφού αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτη ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εντόπισαν, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν την 70χρονη στην πόλη της Έδεσσας.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, η 70χρονη από κοινού με συνεργό της, την 18-02-2022 με πανομοιότυπο τρόπο κατάφεραν και εξαπάτησαν 77χρονη ημεδαπή στην πόλη του Πύργου Ηλείας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -15.000- ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενω την 15-03-2022 τελέστηκαν στις πόλεις της Φλώρινας και της Έδεσσας, άλλες -5- απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με πανομοιότυπο τρόπο, όπου η 70χρονη από κοινού με τους δύο (2) συνεργούς της δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί οι ίδιοι οι παθόντες, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.

Στην κατοχή της 70χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -3.850- ευρώ, οι -7- χρυσές λίρες και τα τιμαλφή, τα οποία και αποδόθηκαν στην 64χρονη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην προσωρινή της οικία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τιμαλφή, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  




  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  • Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.