Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που γίνεται στην περιοχή της Κατάκαλης Δεσκάτης Γρεβενών αναφορικά με τις ενδείξεις ύπαρξης αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή.

Η έρευνα γίνεται μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τους καθηγητές-ερευνητές του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μπέλλα Σπυρίδων και κ. Μαρινάκη Δημήτριο.

 

Ευχόμαστε καλή συνέχεια της έρευνας με αξιοποιήσιμα αποτελέσματα.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης
 Δρ. Λάμπρος Χατζηζήσης

Δήμος Δεσκάτης:

Στις 24-2-2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Δεσκάτης, Δημητρίου Κορδίλα, με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Γεωενέργειας [ΙΤΕ/ΙΓ], Δρ. Σ. Μπέλλα και Δρ. Δ. Μαρινάκη, παρουσία και του κ. Γ. Παπαηλία, σχετικά με το έργο της μελέτης των εκλύσεων αερίων στην περιοχή του οικισμού της Κατάκαλης του Δήμου Δεσκάτης, το οποίο υποστηρίζεται από την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν με επιτυχία δειγματοληψία των αερίων, μετά από διαχωρισμό και απομόνωση του νερού των γεωτρήσεων. Οι γεωχημικές αναλύσεις που θα ακολουθήσουν θα μας δώσουν τη λεπτομερή εικόνα της προέλευσης των αερίων αυτών.

Δήμος Δεσκάτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.