Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Του Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος,

εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του, για την πρόωρη απώλεια του πρώην Νομάρχη Γρεβενών, Αντωνίου Πέτσα. Ο Αντώνης Πέτσας, υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε δήμαρχος Δεσκάτης από το 1987 ως το 1994 και Νομάρχης Γρεβενών από το 1995 ως το 2002.

Το έργο και η προσφορά του εκλιπόντος παραμένουν ως παρακαταθήκη για τα Γρεβενά και τη Δεσκάτη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

To συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη




«Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώτου αιρετού Νομάρχη Γρεβενών και πρώην Δημάρχου Δεσκάτης Αντώνη Πέτσα, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από κοντά μας σήμερα τα ξημερώματα.

Ο εκλιπών υπήρξε για χρόνια κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και σφυρηλάτηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με κύρια προτάγματα το κοινωνικό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του στη διαχείριση των δύσκολων στιγμών που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού του 1995 αλλά και στο μεγάλο πρόγραμμα ανοικοδόμησης που ακολούθησε στα ισοπεδωμένα μας χωριά

Ο Αντώνης Πέτσας θα μείνει στην κοινή συλλογική μας μνήμη ως ένας άνθρωπος της προσφοράς, της αυταπάρνησης και της διεκδίκησης, βάζοντας μπροστά την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του Γρεβενιώτικου λαού.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό».

Γιώργος Δασταμάνης
Δήμαρχος Γρεβενών

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ TOYΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης, στη σημερινή του [24-2-2022] έκτακτη, διά περιφοράς συνεδρίασή του, εξαιτίας του πρόωρου και αιφνίδιου θανάτου, του επί δύο θητείες διατελέσαντος δημάρχου του Δήμου Δεσκάτης και επί δύο θητείες διατελέσαντος νομάρχη Γρεβενών, πατριώτη μας, Αντωνίου Πέτσα, αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής:

Αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά του Αντώνη Πέτσα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας, τόσο ως δημάρχου του Δήμου Δεσκάτης επί δύο συνεχόμενες τετραετίες [1987 έως 1990 και 1991 έως 1994] όσο και ως αιρετού Νομάρχη Γρεβενών, επίσης επί δύο συνεχόμενες τετραετίες [1995 έως 1998 και 1999 έως 2002].

Εκφράζει τη βαθιά του θλίψη, τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαιτέρως στο συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο και γιο του εκλιπόντος, Ιωάννη Πέτσα.




Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος στην επόμενη τακτική, διά ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντος.

Με νεότερη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης, θα αποφασίσει για τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσει περαιτέρω τον εκλιπόντα.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 στο οποίο η Πρόεδρος Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου ενημέρωσε το Σώμα πως έφυγε νωρίς από τη ζωή ο πρώην Νομάρχης Γρεβενών Αντώνης Πέτσας.

Ο Αντώνης Πέτσας υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση επί μακρών, 8 χρόνια στον Δήμο Δεσκάτης και 8 χρόνια στη Νομαρχία Γρεβενών με όρους μεγάλου ενδιαφέροντος και προσφοράς για τον τόπο και την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θα λείψει σε όλους μας και θα τον θυμόμαστε για πάντα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του και Α π ο φ ά σ ι σ ε ομόφωνα την Έκδοση Ψηφίσματος που έχει ως εξής:

1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα.

2) Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το παρόν ψήφισμα.

Η Πρόεδρος του Π.Σ.
Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου

Συλλυπητήριο μήνυμα
Είναι μεγάλη η θλίψη που νιώθουμε για τον αιφνίδιο και απρόσμενο θάνατο του Αντώνη Πέτσα. Ακούραστος εργάτης της Αυτοδιοίκησης συνέδεσε το όνομά του με την αναμόρφωση του Δήμου Δεσκάτης και της ΠΕ Γρεβενών, σε καιρούς δύσκολους, ως Δήμαρχος και ως πρώτος αιρετός Νομάρχης.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό σου ταξίδι Αντώνη.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Του οδοντιατρικου συλλογου Γρεβενων

Τα λογια πολύ φτωχά για να αποχαιρετησουμε τον αγωνιστή ,πολιτικό και συνάδελφο κ.Πέτσα Αντώνη, μετά τον απροσδόκητο χαμό του .

Το συνάδελφο, που με το πολυπλευρο έργο του μας έκανε περήφανους και στάθηκε πρότυπο κοινωνικής προσφοράς.

Εκφραζουμε τη βαθεια μας θλίψη για τη μεγάλη απώλεια και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους .

Το Δ Σ του ΟΣΓ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.