Σήμερα , Τετάρτη 23-02-2022 στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, σύσκεψη σωματείων για το ζήτημα της θέρμανσης.

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στις ραγδαίες  αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος, το πρόβλημα προμήθειας καυσόξυλων, αλλά και τις ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης ,που  οδηγούν  τις λαϊκές οικογένειες και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση  , μη μπορώντας να ζεσταθούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, απόρροια των κυβερνητικών επιλογών όλων των  κυβερνήσεων  που καμία σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες , αλλά χαρίζουν  εκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και αβγαταίνουν τα κέρδη των μεγαλοκαπιταλιστών.

Αποφασίστηκε πλαίσιο  αιτημάτων αιχμή τα ζητήματα της θέρμανσης για όλο το λαό της περιοχής μας απαιτώντας:

  • Διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου για ανέργους , χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.
  • Πάγωμα των χρεών στο ρεύμα για όλο το διάστημα της πανδημίας. Καμία διακοπή σε ρεύμα – νερό – τηλέφωνο σε λαϊκές οικογένειες.
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας.
  • Κατάργηση Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.
  • Χρηματοδότηση των Δασαρχείων , ώστε να εξασφαλίζουν φθηνή ξυλεία στα λαϊκά νοικοκυριά και σε οικισμούς που δε γειτνιάζουν με δάση.

Τέλος  συγκροτήθηκε επιτροπή από τα σωματεία που παρευρίσκονταν στην σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση των σωματείων και του λαού της περιοχής, καθώς και το συντονισμό  των παραπέρα δράσεων, με πρώτο σταθμό την πραγματοποίηση κινητοποίησης , το Σάββατο , 26 Φλεβάρη, στην Κεντρική πλατεία Γρεβενών, στις 11.30πμ για τη θέρμανση,  την ακρίβεια , την υγεία  και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Επιτροπή Αγώνα Σωματείων   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.