Mια εξαιρετική συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στο ΥπΑΑΤ. Σε μια σχεδιασμένη συνάντηση εργασίας βρεθήκαμε σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, όπου παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Κορδίλας, οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ. Αδάμος και κ Γκοτζαμπασόπουλος και ο Πρόεδρος της Αγροτικής Ένωσης Γρεβενών κ. Παυλίδης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με μεγάλη προσοχή στη συνάντηση εργασίας διαρκείας σχεδόν 2 ωρών ήταν τα εξής: Οι Αγροτικοί δρόμοι , ποτίστρες όπου τα χρήματα όπως μας ενημέρωσαν η Κυβέρνηση τα έχει δώσει εδώ και 2 χρόνια στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και ο κάθε αντιπεριφερειαρχης εκπροσωπεί και ενδιαφέρεται ανάλογα. Αλλά η επιλεκτική κρίση είναι κάτι που φρέναρε τις ποτίστρες των Γρεβενών. Την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός θα πάρει να καλέσει σε τηλεδιάσκεψη όλους τους Περιφερειάρχες να ζητήσει εξηγήσεις για τα χρήματα αυτά και πως κατανεμήθηκαν.




Τέθηκαν τα θέματα του ηλεκτρικού ρεύματος όπως επίσης και των τιμών των λιπασμάτων. Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Υπουργός εξηγώντας ότι έχει θέσει ερωτήσεις στην ΕΕ και οι απαντήσεις θα είναι στις ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας. Σε ότι αφορά τη νέα ΚΑΠ και τα βιολογικά, η Περιφέρεια Γρεβενών θα είναι ευνοούμενη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και θα έχει προνόμια ανάλογα με την παραγωγή όπως και κίνητρα. Έγινε ειδική μνεία για τις κόκκινες φυλές βοοειδών και τα άλογα της Πίνδου.

Κλείνοντας ο Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική ημέρα αυτή, της συνάντησης εργασίας, διότι αμέσως μετά θα υπάρξει ειδική συνάντηση για τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του.

Μετά τιμής
Ανδρέας Πάτσης
Βουλευτής Γρεβενών ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.