Στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, την Πέμπτη (10-02-2022), υπηρεσιακοί παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και συναντήθηκαν με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά ΝΕΣΤΟΡΑ.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, πέρα από τον κ. Γενικό, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς ΖΗΚΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ο Τμηματάρχης Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Γεώργιος ΝΤΑΝΗΣ.




Από πλευράς Αλβανικής Αστυνομίας παρέστησαν o Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κορυτσάς Gjovalin LOKA, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης Κορυτσάς Fatmir ΗΟΧΗΑ, ο Προϊστάμενος της Εγκληματολογικής Αστυνομίας Κορυτσάς Gentjan DIKO και ο Επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού Pjeter LASKA.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν αστυνομικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας όπλων, της παράνομης μετανάστευσης, του διασυνοριακού εγκλήματος, της προστασίας του περιβάλλοντος από την παράνομη υλοτομία, αλιεία και συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών, καθώς και άλλες μορφές μικροεγκληματικότητας σε περιοχές γύρω από τα σύνορα.




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε το πολύ καλό επίπεδο ανταπόκρισης και η άριστη συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που πιθανόν να ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών καθηκόντων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως ο ορισμός σημείων επαφής για την αμεσότερη ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι συναντήσεις στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών, θα συνεχιστούν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών αμφοτέρων των χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.