Οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με γνώμονα την αποτελεσματικότερη και φιλικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων προχωρούν στην αναμόρφωση και την επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών.

Στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της Διοίκησης, καθώς και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν σε ουσιαστικά ζητήματα ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών, αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος, θέματα οργάνωσης των διοικητικών διαδικασιών, αλλά και επικοινωνίας και πληροφόρησης των πολιτών.




Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτείται, υπό τον συντονισμό των Γενικών Γραμματέων Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Παρασκευής Χαραλαμπογιάννη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης των Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου, Ειδική Επιτροπή που θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβολές που έχουν επέλθει στις διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες της.

Ο νέος νόμος – πλαίσιο θα επαναρυθμίζει τις διοικητικές διαδικασίες με βάση νέα εργαλεία που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, όπως το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών και το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις για τη μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη των δύο συναρμόδιων Υπουργείων με εμπειρία σε θέματα διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα και το έργο τους θα υποστηρίζεται και από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων, στην οποία θα μετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.