“Κάθε χρόνο χάνουμε περισσότερους κατοίκους από το Καρπερό Γρεβενών που έχει 405 κατοίκους. Είμαστε -576 ανθρώπους“…




Την Κυριακή 6.2.2022 όπου τιμάται από την Εκκλησία μας η μνήμη των αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμελείας, Νόνας και Ανθούσης και είναι μάλιστα η Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας, που αποτελεί για την Εκκλησία μας και εορτή της Μητέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τίμησε συμβολικά τρείς μητέρες:
1. Την Καλλιόπη Καραλιόλιου που τώρα εγκυμονεί,
2. Την Αναστασία Παπαδοπούλου, μία μητέρα που φέτος έγινε πολύτεκνη και
3. Την υπερήλικα πολύτεκνη μητέρα, Ιωάννα Μπαρτζώκα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που μετέδωσε ζωντανά ο Starfm 933, o Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα Δημογραφικά στοιχεία από το Ληξιαρχείο Γρεβενών: “Το 2021 είχαμε 603 θανάτους και 91 γεννήσεις, εκ των οποίων οι 18 ήταν γεννήσεις αλλοδαπών, οι 46 από κατοίκους του Βοΐου και μόνο 27 από ντόπιους κατοίκους“… “Κάθε χρόνο χάνουμε περισσότερους κατοίκους από το Καρπερό Γρεβενών που έχει 405 κατοίκους. Είμαστε -576 ανθρώπους” ..

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικάείπε ο κ.Δαβίδ, και ζήτησε από την πολιτεία να βοηθήσει τους νέους να μείνουν στον τόπο: “Οχι με επιδόματα που είναι να γελάμε και να παίρνουμε ψήφους, αλλά με δουλειά“, για να καταλήξει λέγοντας: “Αυτός είναι ο παράδεισος: η οικογένεια, η γιαγιά, ο μπαμπάς, η μάνα, τα παιδιά“..

Ακούστε:




Αργότερα βραβεύτηκαν και οικογένειες του νομού Γρεβενών που φέτος έγιναν πολύτεκνες καθώς και τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, καθότι τον Οκτώβριο που ήταν η εορτή των πολυτέκνων, για λόγους υγειονομικούς δεν έγινε η εκδήλωση.

Στις εκδηλώσεις τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.