Μικρή ανατροπή του πολιτικού σκηνικού σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Abacus, για λογαριασμό του Alpha.




Στο τρίτο μέρος της νέας δημοσκόπησης του Alpha και της Abacus, φανερώνεται μία ένδειξη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, με τον υπάρχοντα δικομματισμό να «κλωνίζεται» από την άνοδο του ΚΙΝΑΛ.

Κάτι που αξίζει να τονιστεί, είναι πως η δημοσκόπηση έλαβε χώρα πριν την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται ανάμεσα στο 36 και 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20 έως 23%, το ΚΙΝΑΛ στο 18 έως 21%, το ΚΚΕ στο 6,5 έως 7,5%, το ΜέΡΑ25 στο 2 έως 2,5 και η Ελληνική Λύση στο 2 έως 2,5%

Όσων αφορά τα λοιπά κόμματα, το 6,5% δηλώνει πως θα τα στηρίξει. Το ποσοστό του 5% αγγίζουν τα λευκό και άκυρο, ενώ 13% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

Θετική γνώμη για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έχει το 36% των ερωτηθέντων, 29% ουδέτερη, ενώ υπερισχύουν με ποσοστό 36 όσοι είναι αρνητικά προσκείμενοι στον πρωθυπουργό.

Θετικά εκφράζεται για τον Αλέξη Τσίπρα το 13%, ουδέτερα το 30% ενώ υπερισχύουν οι αρνητικές αξιολογήσεις, με ποσοστό 57%

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 17% έχει θετική γνώμη, το 59% ουδέτερη, με το 20% να εκφράζεται αρνητικά.

Οι ευθύνες για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό
Για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό το 52% απάντησε την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% την κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.




Για το πως κρίνουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, το 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 8% θετικά.

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 21% παλαιοκομματική, το 29% δίκαιη, το 7% τίποτα από τα παραπάνω, ενώ 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

newpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.