Σε άκρως φιλικό και συνεργατικό κλίμα, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, με τον συγγραφέα κ. Kemal Yalçın και τη σκηνοθέτη κ. Gülsel Özkan, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και γενικότερα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων, με τους συντελεστές της σχεδιαζόμενης παγκόσμιας προβολής ταινίας η οποία  βασίζεται στο βιβλίο του κ. Yalçın με τίτλο  «Μια προίκα αμανάτι».




Το βιβλίο αναφέρεται στην αληθινή ιστορία του συγγραφέα, ο οποίος είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν τα Γρεβενά, με αφορμή μια υπόσχεση του πατέρα του να φυλάξει την προίκα Ελλήνων προσφύγων από ένα χωριό της Μικράς Ασίας το οποίο, μετά την Ανταλλαγή Πληθυσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, υποδέχτηκε μουσουλμάνους ανταλλαχθέντες με καταγωγή από τα Γρεβενά, και κυρίως από τα χωριά Κάστρο και Αναβρυτά!

Επιθυμία των συντελεστών είναι μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά, έτσι ώστε  οι ιστορίες των ανταλλαχθέντων πληθυσμών και των δύο πλευρών να αποτυπώνονται στον ιστορικό τους χώρο.

Η συνάντηση υπήρξε άκρως παραγωγική, και ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου η ταινία αυτή να γίνει μία πραγματικότητα, και μέσω αυτής να στηθούν γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.