Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Γρεβενών.

Πέρα από τις κλασσικές εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης ( θερμομονώσεις, ενεργειακά κουφώματα, κλπ) εγκαταστάθηκε σύστημα αβαθούς γεωθερμίας για τη θέρμανση και ψύξη του Γυμναστηρίου. Η γεωθερμία και μόνο θα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 70% σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Είναι το πρώτο Κλειστό Γυμναστήριο που διαθέτει σύστημα αβαθούς γεωθερμίας για τη θέρμανση και ψύξη του και μάλιστα σε μία περιοχή όπου ο χαρακτηριστικός δριμύς χειμώνας που επικρατεί ,εκτοξεύει τα έξοδα της θέρμανσης .

Για τον έλεγχο , την παρακολούθηση της εγκατάστασης και την καταγραφή των αποτελεσμάτων εγκαταστάθηκε σύστημα συλλογής πληροφοριών ( DATA ACQUISITION )και εξ αποστάσεως παρακολούθησης της εγκατάστασης (MONITORING). To σύστημα αποτελείται από μετρητές, αισθητήρια ,μεταδότες, κάρτες επικοινωνίας, Η/Υ, softwares.

Το σύστημα γεωθερμίας τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του τα αποτελέσματα κρίνονται θεαματικά . Τόσο από τις συνθήκες θερμικής άνεσης που επικρατούν στον εσωτερικό χώρο , όσο και από την εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται.




Για εμάς ,η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας αποτελεί ίσως και την πιο κρίσιμη φάση κατασκευής ενός έργου γεωθερμίας καθώς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίτευξη του μέγιστου βαθμού απόδοσης , που είναι και το ζητούμενο.
Γιατί, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Άλλο ένα Δημόσιο κτίριο αφήνει πίσω του παρωχημένες μεθόδους θέρμανσης του περασμένου αιώνα και εισέρχεται στη νέα εποχή εγκαθιστώντας ότι πιο αποδοτικό και σύγχρονο υπάρχει στον κλιματισμό , την αβαθή γεωθερμία.

Τα Γρεβενά αποκτούν ένα Πράσινο Κλειστό Γυμναστήριο πλήρως αναβαθμισμένο που σίγουρα θα αποτελέσει πρότυπο εξοικονόμησης ενέργειας , χρήσης ΑΠΕ και προστασίας του Περιβάλλοντος για παρόμοιες ενεργοβόρες δομές.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ακόμη ένα έργο γεωθερμίας με ιδιαίτερες απαιτήσεις υλοποιήθηκε από εμάς με πλήρη επιτυχία.




ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.