Την γέννηση του Θείου Βρέφους εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών ιερουργώντας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Από νωρίς το πρωί και παρόλο το τσουχτερό κρύο, με μία κατανυκτική ατμόσφαιρα εντός του ναού ιερείς και ποίμνιο ένωσαν τις προσευχές τους ως ελάχιστο δώρο στον νεογέννητο Χριστό, ενώ ο Σεβασμιώτατος στην ποιμαντορική εγκύκλιό του ζήτησε να «… προσεγγίσουμε το μεγάλο μυστήριο της γέννησης του Χριστού με πίστη, με αγάπη, με σύνεση και ταπείνωση.




Ο Θεός έγινε και γίνεται καθημερινά άνθρωπος, για να κάνει τον άνθρωπο όμοιό Του, να τον κάνει Θεό, να τον σώσει. Όλη η δοκιμασία που ζούμε, είναι μία πρόσκληση και πρόκληση να απογραφούμε σωστά και να μείνουμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού. Είναι πρόσκληση και πρόκληση να απαλλαγούμε από τον εγωισμό και την καταστροφική επιμονή και να δούμε τον νεογέννητο Χριστό στο πρόσωπο του αρρώστου και διασωληνωμένου αδελφού μας και να του δωρίσουμε τη σύνεση, την υπευθυνότητα, την προστασία, την πρόληψη, την αγάπη μας. Έτσι και εμείς, σαν Μάγοι, σαν βοσκοί, σαν άγγελοι θα έχουμε μετοχή και γνώση στο μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Χριστού…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος διάβασε μια ιδιαίτερη δέηση για όλους τους αναγκεμένους αδελφούς μας.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.