Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν και οι έξι υποψήφιοι

Με καθαρή επικράτηση σχεδόν 10 ποσοστιαίων μονάδων μπαίνει στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας απέναντί του τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου καθώς στο 90,26%% της ενσωμάτωσης και καταμετρημένες 241.859 ψήφους, εμφανίζεται πρώτος με 37,06%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 27,78%, τρίτος ο Λοβέρδος με 25,95%, ακολουθούν Χρηστίδης με 3,25%, Καστανίδης με 2,99% και Γερουλάνος με 2,97%.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ήταν αυξημένη κατά τουλάχιστον 35% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εκλογική διαδικασία του 2017 και όπως είναι φυσικό 270.000 μέλη και φίλοι του κινήματος είναι μια ισχυρότατη βάση εκκίνησης για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χ. Τρικούπη, με μια προσεκτική δήλωση αναφέρθηκε τόσο στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, όσο και στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις κάλπες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνυποψηφίους του για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν.




«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν. Η ενότητα είναι η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Γιώργος Παπανδρέου: Σας καλώ όλους στη μάχη της επόμενης Κυριακής

«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής».

Ανδρέας Λοβέρδος: Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκαν στις κάλπες», τόνισε, αναφέροντας το εξής στη συνέχεια: «Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον, το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον» είπε χωρίς να αναφερθεί καθόλου για το τι θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο.

Κυβερνητικές πηγές απέφυγαν να μπουν όλο αυτό το διάστημα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.




Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον για την όλη διαδικασία, δίχως όμως, να εκφράζεται προτίμηση υπέρ κάποιου εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της προεδρίας στο ΚΙΝΑΛ.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.