ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2021και με εθνικό συντονιστή τον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), η ΔΙΑΔΥΜΑ οργάνωσε δράση για την επαναχρησιμοποίηση υλικών, με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων. Παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας COVID-19 και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στη δράση συμμετείχαν 15σχολεία της Φλώρινας και συνολικά περίπου 1.000 μαθητές. Η συλλογή των υλικών προς επαναχρησιμοποίηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (20-28 Νοεμβρίου 2021), μέσα στα σχολεία, με τη συνεισφορά των ίδιων των μαθητών.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 2.500 τεμάχια υλικών (βιβλία, τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, σχολικές τσάντες, παιχνίδια), τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 500 κιλά χρήσιμων υλικών, που αν δεν δίνονταν προς επαναχρησιμοποίηση θα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Τα υλικά αυτά οδηγήθηκαν στο Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) Φλώρινας και είναι διαθέσιμα προς τους πολίτες, πάντα χωρίς κόστος, εντελώς δωρεάν.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ διαθέτει σύστημα ανταπόδοσης των πολιτών και των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στην επαναχρησιμοποίηση μέσω των ΚΔΕΥ, εφόσον εγγραφούν στην πλατφόρμα επαναχρησιμοποίησης: https://reuse.diadyma.gr/.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα σχολεία για τη συμμετοχή τους στη δράση μας!

Στην τελική συνάντηση της δράσης, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Λυγούρας – Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Φλώρινας, ο κ. Αντωνιάδης Λάζαρος – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας, στελέχη καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας και εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού των σχολείων που συμμετείχαν.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ συνεχίζει και τη φετινή χρονιά τις δράσεις ενημέρωσης των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας,σχετικά με την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους και τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο info@diadyma.gr.

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.