Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου τoυ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ήταν καλεσμένη στον Star-fm 933 και στην Εκπομπή “Αντισταθείτε” με τον Δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη,

με αφορμή την εκκληση που έκανε ή ίδια για την προστασία και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γούνας της Καστοριάς, σε ομιλία της στο 4ο Φόρουμ Βιώσιμης Γούνας, που διοργάνωσε πρόσφατα, στις Βρυξέλλες, η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας.




Για το θέμα,  αναφέρθηκε εκτενώς στον κλάδο της γουνοποιίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «έχει μακρά ιστορία στην επεξεργασία και εμπορία γούνας. Η περιοχή της Καστοριάς είναι ένα σημαντικό και ιστορικό κέντρο επεξεργασίας, με την παραγωγή να τεκμηριώνεται, για πρώτη φορά, κατά τη βυζαντινή εποχή. Σε αυτήν την περιοχή, υπάρχουν 2.000 επιχειρήσεις που εργάζονται στον τομέα της γούνας. Πολλές από αυτές είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που βασίζονται σε γενιές σκληρής δουλειάς. Μια ενιαία προσέγγιση θα επιβαρύνει υπερβολικά αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς δεν διαθέτουν τους πόρους των μεγάλων πολυεθνικών. Χρειαζόμαστε ευελιξία για τις ΜμΕ».

Για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, είπε πως θα δοθούν 5 δισ. Ευρώ:

«Θα προχωρήσουμε στην απολιγνητοποίηση, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω… Οι περιοχές αυτές, θα λάβουν γενναία στήριξη σε ότι έχει να κάνει με τον μετασχηματισμό τους αλλά και με την αγορά εργασίας» …

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην Κοζάνη, ανέφερε ότι:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται από τους πιο “πράσινους” πρωθυπουργούς της Ευρώπης” …

Ακούστε όλη την συνέντευξη:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.