Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της μάχης της με τον κορονoϊό βρίσκεται η Ελλάδα, με την πανδημία να επελαύνει στη χώρα μας και το 4ο κύμα να «σαρώνει» τα πάντα στο πέρασμά του.

Από τη μια πλευρά, μπορεί να διαφαίνεται μια σταθεροποίηση κρουσμάτων, ωστόσο από την άλλη η επιδημιολογική κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί οδηγώντας ξανά σε έξαρση, τη στιγμή που το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά και τα νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους.

Ο αγώνας στα νοσοκομεία συνεχίζεται και το στοίχημα των Χριστουγέννων παραμένει, υπό τη… βαριά σκιά των lockdown στην Ευρώπη.

Δείτε και: Κορονοϊός: 76 νεκροί, 4.108 νέα κρούσματα – Ο χάρτης: 87 στην Κοζάνη.. – Στην πρώτη θέση τα Γρεβενά με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό!!!




Πρόκειται άλλωστε για περίοδο επικίνδυνη λόγω έντονης κινητικότητας και δραστηριοτήτων. Με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια σε χώρους ψυχαγωγίας και θα κάνουν γιορτές στο… σπίτι επιδιώκεται να μπει φρένο στις μεταδόσεις.

Το βλέμμα ειδικών και κυβέρνησης είναι σταθερά στο ΕΣΥ.

«Μαύρες» προβλέψεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα
Όμως, όπως προκύπτει από πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ένα από τα προβλεπτικά μοντέλα που επεξεργάζεται ο γνωστός καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα αγγίζουν τους 800.

Υπάρχει, όμως, μια συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ότι θα μειωθούν οι μολύνσεις και δεν θα φτάσουμε αυτό το νούμερο.

Μια ανάσα από τους 600 διασωληνωμένους

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 590 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 490 (83.05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 100 (16.95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.438 ασθενείς.




Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 385 (ημερήσια μεταβολή -14.82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 433 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.