Ο Δήμος Εορδαίας, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και την Κοιν.Σ.Επ. “ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο.” (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με ομαδικότητα), συμμετέχει στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με τη Δράση «Ανακυκλώνουμε & Επαναχρησιμοποιούμε Ξύλινα Παιχνίδια» . Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στις 10:00 ο Δήμαρχος Εορδαίας κος Παναγιώτης Πλακεντάς θα παρουσιάσει την παραπάνω δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αειφόρο διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων.

Με την πρωτοβουλία αυτή, ως αφορμή, θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο συλλογής  ξύλινων παιχνιδιών, με κάδους που διέθεσε η ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο. στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Πτολεμαΐδας. Τα υλικά αυτά θα συγκεντρώνονται από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και θα προωθούνται στο ξυλουργείο του Ειδικού Εργαστήριου Κοζάνης, όπου εργαζόμενοι της Κοιν.Σ.Επ., κυρίως άτομα με αναπηρία, θα τα επιδιορθώνουν και θα τα ανακατασκευάζουν.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες για την Ανακύκλωση και την Επαναχρησιμοποίηση ώστε τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να ενημερωθούν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να ενεργοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος ενώ θα δίδονται ως δώρο στους παιδικούς σταθμούς επιδιορθωμένα ή ανακατασκευασμένα παιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.