Παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση

Τοπικά προβλήματα αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές ανέδειξε η επίσκεψη του Δημάρχου Γρεβενών στην Αθήνα, ερχόμενος σε επαφή με την πολιτική ηγεσία τεσσάρων υπουργείων στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Χρήστο Τριγώνη, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ.Γιώργο Αμυρά, τον Υφυπουργό Παιδείας κ.Άγγελο Συρίγο, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης κ.Ορέστη Καβαλάκη.

Κατά τη διάρκεια των επαφών, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση που είναι πραγματικός συμπαραστάτης σε κάθε δίκαιο αίτημα του Δήμου, τέθηκαν από τον κ.Δασταμάνη ζητήματα πρώτης γραμμής όπως είναι η θέρμανση των νοικοκυριών, η ενδυνάμωση του πανεπιστημίου, η ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως, η αποκατάσταση του τηλεοπτικού σήματος στις «λευκές περιοχές» και η αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας.

Ειδικότερα, στον κ.Αμυρά ο Δήμαρχος επεσήμανε το χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης που σημειώνεται στη χορήγηση των καυσόξυλων για τους δικαιούχους κατοίκους των ορεινών οικισμών ζητώντας την οριστική επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος ενώ ο κ.Συρίγος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Δήμου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά και ανταγωνιστικά με απώτερο στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, ο κ.Λιβάνιος δεσμεύθηκε για την επίλυση των προβλημάτων του τηλεοπτικού σήματος στις «λευκές περιοχές» αλλά και για τη γρήγορη εκτέλεση της ψηφιακής μεταγραφής του σχεδίου πόλεως των Γρεβενών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, διαδικασία την οποία έτρεξε από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή.

Τέλος, ο διάλογος με τον κ.Καβαλάκη επικεντρώθηκε στην επιτακτική στήριξη και στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού καθώς από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έχει να γίνει η όποια ουσιαστική τεχνική παρέμβαση στις υποδομές της Βασιλίτσας.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.