Σύμφωνα με δημοσιεύματα- διαρροές, οι προβλεπόμενες κατανομές των κονδυλίων για το πρόγραμμα των νέων αγροτών φέρνουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να υπολείπεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, με συνολικό ποσό στα 22.912.600 Ευρώ και  ποσοστό αύξησης 36%, ενώ σε άλλες Περιφέρειες το ποσοστό αύξησης από το προηγούμενο πρόγραμμα φτάνει στα 1000% και 500% .

Ξαναζήσαμε αυτή την απαξίωση για την Δυτική Μακεδονία στα σχέδια βελτίωσης, όπου οι μισοί σχεδόν αγρότες μας που ήθελαν να επενδύσουν έμειναν εκτός προγράμματος.

Άραγε δεν γνωρίζουν οι Κυβερνητικοί παράγοντες της περιοχής, δεν γνωρίζει ο Βουλευτής Γρεβενών ότι η ζήτηση για το πρόγραμμα είναι μεγάλη?

Δεν γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια μας είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία?

Δεν γνωρίζουν ότι σε άλλες Περιφέρειες στην προηγούμενη προκήρυξη έγιναν δύο και τρεις προσκλήσεις γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον ενώ στη δική μας Περιφέρεια είχαμε περίπου 250 επιλαχόντες οι οποίοι εντάχτηκαν με παρέμβαση του ίδιου του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.?

Δεν γνωρίζουν ότι η στροφή στον πρωτογενή τομέα για την περιοχή μας είναι από τις λίγες ευκαιρίες για να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο τους?

Δεν γνωρίζουν ότι η απολιγνιτοποίηση θα φέρει καίριο πλήγμα στην οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας?

Δεν κατανοούν ότι μετά το καίριο πλήγμα που δέχτηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά την καταστροφική πολιτική της απολιγνιτοποίησης, την άδικη και ανεπαρκή κατανομή των κονδυλίων για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας, δεν αντέχει η περιοχή μας άλλη απαξίωση?

Εάν δεν τα γνωρίζουν ή δεν τα κατανοούν, εμείς τους τα κάνουμε γνωστά και τους καλούμε να δράσουν άμεσα προς το ΥΠΑΑΤ ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γρεβενών

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.