Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στα Γρεβενά, η Εθνοθρησκευτική γιορτή του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της Αγίας και Φωτοφόρου Σκέπης της Θεοτόκου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και εψάλλει Δοξολογία  παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση. Το παρών έδωσαν οι αρχές του τόπου και οι σημαιοφόροι των σχολικών μονάδων της πόλεως των Γρεβενών.

Δείτε και: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 στα Γρεβενά – 927 εικόνες από το STUDIO RAMMOS !!!

Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία του Εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των πεσόντων στον πόλεμο του ‘40 και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών κ. Γεώργιο Σαρόγλου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική οδό των Γρεβενών στην οποία συμμεμετείχε με χαρά και εθνική περηφάνεια και άγημα του Πνευματικού Κέντρου και Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.