Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Γρεβενών ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, όλοι οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων υποχρεούνται να διενεργούν απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευση των αιγοπροβάτων τους υποχρεωτικά και με δική τους ευθύνη, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα αιγοπρόβατα η απογραφή γίνεται στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ για τους χοίρους από 1 έως 15Δεκεμβρίου.

Εξαιτίας των νέων μέτρων της πανδημίας λόγω COVID, συστήνεται πλέον η ηλεκτρονική κοινοποίηση της απογραφής μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι κτηνοτρόφοι εκμεταλλεύσεων που δε δύναται να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική απογραφή, παρακαλούνται να προσέρχονται, αυστηρώς τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων αυτοπροστασίας, μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) με την Υπηρεσία μαςκαι μεπλήρως συμπληρωμένο το μητρώο τους, δηλαδή με όλες τις μεταβολές που αυτό συνεπάγεται (γεννήσεις, θανάτους, αγοραπωλησίες), ειδάλλως δε θα γίνεται δεκτό.

Ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Νικόλαος Τάκας
Γεωπόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.