Η επιμονή της Κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, παρά τις καθολικές  αντιδράσεις των εμπλεκομένων σε αυτές, αποδεικνύει αυτό που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Το σύνολο του σχεδίου Νόμου στηρίζεται στον εξοντωτικό διωγμό των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών, όπως διατείνεται το Υπουργείο.

 

Δείτε και: Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές – Κατατέθηκε το νομοσχέδιο

Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μετατραπούν οι Λαϊκές Αγορές σε εμπορικές, να αποδυναμωθεί έτσι ο θεσμός  και νομοτελειακά να εξαφανιστεί, μετατρέποντας όσους παραγωγούς το επιθυμούν σε επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν στις Λαϊκές Αγορές οι Επαγγελματίες Πωλητές που θα πωλούν όλοι τα ίδια είδη και αποκλείοντας στην ουσία την είσοδο Νέων Παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές όλης της Χώρας, συρρικνώνοντας σκόπιμα το Παραγωγικό στοιχείο με αποτέλεσμα να κατευθύνουν τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Το νομοσχέδιο στο μόνο που θα οδηγήσει τελικά είναι στην απομάκρυνση παραγωγού – καταναλωτή  με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται να καταργήσει  όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που επί 100 χρόνια, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, συμβάλει στο εισόδημα των παραγωγών και προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιή και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές και να επαναφέρει το θεσμό των Αγορών των Καταναλωτών.

 

 

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.