Στην τροχιά των «έξυπνων πόλεων» …

Ενισχύοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του, όπως ορίζουν οι ανάγκες και το πνεύμα της ψηφιακής εποχής που ζούμε, ο Δήμος Γρεβενών προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονου εξοπλισμού ασύρματου WiFi σε δέκα κομβικά σημεία της πόλης, στα οποία δημότες και επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στο ίντερνετ εντελώς δωρεάν και ανά πάσα στιγμή.

Τα 10 κεντρικά σημεία ελεύθερης συνδεσιμότητας WiFi είναι το Δημαρχείο, η Πλατεία Ελευθερίας, η Πλατεία Αιμιλιανού, η Πλατεία 25ης Μαρτίου, το Ηρώο Χωροφυλακής, η ΝΕΛΕ, το Κέντρο Πολιτισμού, η ΔΕΥΑΓ, το Γήπεδο Τένις και το Πάρκο των Μανιταριών ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθούν και οι κεραίες ασύρματου δικτύου που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο Δημοτικό Στάδιο «Μίλτος Τεντόγλου» και στο Κλειστό Γυμναστήριο Γρεβενών.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έγινε μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ο Δήμος Γρεβενών εγκαίρως και προγραμματισμένα υπέβαλλε συμμετοχή, προωθώντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα WiFi σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες.

Επισημαίνεται ότι η σύνδεση με το δίκτυο WiFi4EU είναι πολύ απλή. Ειδικότερα, όταν συνδέεστε με το εν λόγω δωρεάν δίκτυο για πρώτη φορά, θα μεταφέρεστε σε ασφαλή σελίδα σύνδεσης (πύλη υποδοχής) οπού εκεί θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με ένα απλό κλικ (πατώντας το START) και χωρίς κωδικό. Μετά τη σύνδεσή σας θα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείται δωρεάν το WiFi4EU. Μάλιστα, εάν αποσυνδεθείτε και επανασυνδεθείτε εντός 12ωρου, δε θα χρειαστεί νέα σύνδεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τοποθετηθούν στην πόλη των Γρεβενών και οι 13 “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων, προσφέροντας και αυτές με τη σειρά τους ασύρματο δίκτυο Wi-Fi αλλά και δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών καθώς θα εξοπλιστούν με ειδικές θύρες USB.

Συνεπώς, όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις της Δημοτικής Αρχής θα συμβάλλουν καθοριστικά και με ουσιαστικό τρόπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Γρεβενών, κάνοντας την πόλη μας πιο φιλική στις έννοιες της προσβασιμότητας και συνδεσιμότητας, οι οποίες αποτελούν ένα σύγχρονο δημόσιο αγαθό που πρέπει να προσφέρεται δωρεάν και ελεύθερα σε όλες και όλους.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.