Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 του Δήμου Γρεβενών πέρα από δράσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις έβγαλε και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Μία από αυτές είναι ο εντοπισμός ούτε ενός, ούτε δύο αλλά συνολικά 11 ειδών άγριων μανιταριών που καταγράφηκαν στο Πάρκο των Μανιταριών της πόλης.

Η αξιοσημείωτη αυτή έρευνα και καταγραφή έγινε από τον εκπαιδευτικό και Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ.Γιώργο Κωνσταντινίδη, ο οποίος μαζί με μαθήτριες και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, συμμετείχαν στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μέσα από τη δράση “Περπατάμε και Αναγνωρίζουμε Μανιτάρια”.

Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που βρέθηκαν είναι τα εξής: Agrocybe pediades, Bolbitius titubans, Coprinellus sp., Coprinopsis sp., Conocybe deliquescens, Conocybe sp., Leucoagaricus sp., Parasola sp., Phellinus pomaceus, Psathyella candolleana, Volvariella pusilla.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.