Τη Θεατρική παράσταση «Τρεις Εκδοχές της Ζωής», της Γαλλίδας θεατρικής συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά, παρουσιάζει το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης σε συμπαραγωγή με την εταιρία «This Famous Tiny Circus theater group». Η παράσταση στα Γρεβενά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών.

Λίγα λόγια για το έργο:
Τρεις διαφορετικές και εντελώς αναπάντεχες εκδοχές της ίδιας επίσκεψης ενός ζευγαριού στο σπίτι ενός άλλου, τη λάθος μέρα. Με ρεαλισμό και χιούμορ η Yasmina Reza, μέσα σε τρεις -φαινομενικά μόνο- ομοιάζουσες σκηνές, σκιαγραφεί τα παιχνίδια εξουσίας, την υποκρισία της κοινωνικής συμπεριφοράς και του καθωσπρεπισμού, τιςσχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών.

Ο Ανρί και η Σόνια περνούν μια δύσκολη βραδιά με τον Αρνό, τον ξάγρυπνο εξάχρονο γιο τους, την ίδια ώρα που ο Ανρί, ενώ δυσκολεύεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της τριετούς έρευνάς του σχετικά με την πλάτυνση των γαλαξιών, θέλει να κάνει καλή εντύπωση στον προσκεκλημένο του, διακεκριμένο αστροφυσικό Υμπέρ Φινιντορί, ο οποίος ασκεί αποφασιστική επιρροή στο ζήτημα της πολυπόθητης προαγωγής του στην ανώτερη ερευνητική βαθμίδα. Έτσι, όταν ο Υμπέρ καταφτάνει για το δείπνο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Ινέζ, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο, ο Ανρί και η Σόνια θα συνειδητοποιήσουν ότι η έλλειψη φαγητού στο σπίτι δεν είναι το μόνο που μπορεί να φέρει την… καταστροφή.

Το παζλ συμπληρώνουν η συχνά άξεστη συμπεριφορά του Υμπέρ απέναντι στην Ινέζ και η διφορούμενη ερωτική του διάθεση απέναντι στη Σόνια, η διττή ροπή της Ινέζ στην πειθαρχία αλλά και στο αλκοόλ, η “απειλητική” ευχέρεια της Σόνια στην χρήση του Λόγου, η αναστάτωση που φέρνει στον Ανρί η πληροφορία ότι μια ανταγωνιστική ομάδα επιστημόνων μπορεί να τον έχει προλάβει δημοσιεύοντας μια αντίστοιχη-με-τη-δική-του εργασία και, τέλος, η απρόβλεπτη συμπεριφορά του “αόρατου” εξάχρονου Αρνό.

Το έργο “Τρεις Εκδοχές της Ζωής” της Yasmina Reza, τόσο ευφυές και ακραίο όσο τα επίσης δικά της “Art” και “Ο Θεός της Σφαγής”, μεταχειρίζεται την υστεροβουλία και τη συμβατικότητα που κρύβεται πίσω από τη συνήθως πολιτισμένη κοινωνική συμπεριφορά, για να υπογραμμίσει την ειρωνική αντίφαση ανάμεσα στην ικανότητα του ανθρώπου να αναλύει και να χαρτογραφεί τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του σύμπαντος και στην απόλυτη αδυναμία του να ανταποκριθεί ορθολογικά ακόμη και στην πιο ασήμαντη ενδοοικογενειακή α(πο)τυχία. Εξετάζει πως το παραμικρό τυχαίο γεγονός μπορεί ευκολότατα να εκτροχιάσει το πιο καλά δομημένο σχέδιο.
Ένα πρωτότυπο, προκλητικό έργο μιας από τις πιο συναρπαστικές και ξεχωριστές φωνές του σύγχρονου θεάτρου.

Διεθνείς κριτικές
«…Γραμμένο με κομψότητα, χιούμορ, αλλά και πινελιές κοινωνικού προβληματισμού, με μια δομή καρτεσιανής συμμετρίας.» — ΝΥ
«…Το νέο έργο της Yasmina Reza είναι ένα κομψό αίνιγμα…
Ένα έργο συναρπαστικό…» —
«…Μινιμαλιστικά κομψό… Το «Τρεις Εκδοχές της Ζωής» είναι γρήγορο, με έξυπνους διαλόγους, οξυδερκές και γεμάτο σασπένς…» — Observer.
«Ένα εξαιρετικό έργο… Το γράψιμο είναι γρήγορο, εύθραυστο, αστείο και άμεσο με τον πιο παιγνιώδη τρόπο.” — Sunday Times .
Συντελεστές
Μετάφραση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ
Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ
Σκηνικό: βασισμένο σε μια ιδέα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΜΑΝΗ
Κοστούμια: ΔΗΜΟΣ ΚΛΙΜΕΝΩΦ
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ
Ηχητικός Σχεδιασμός: ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΕΝΙΑΝΟΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑ
Φωτογραφίες Παράστασης: ΝΕΚΤΙ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Φωτογραφίες Promo – Αφίσα: ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

Παίζουν:
ΜΥΡΤΩ ΓΚΟΝΗ | ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ
ΑΡΗΣ ΛΑΣΚΟΣ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ
Πληροφορίες:
Κοζάνη, Αίθουσα Τέχνης| τηλέφωνο 24610 24062
Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

Διάρκεια: 80’
Προπώληση εισιτηρίων:
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης 2461024062 (10:00 – 15:00) • ηλεκτρονικά στο viva.gr

Τιμή προπώλησης: € 10 κανονικό,
€ 8 εκπτωτικό (Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα)*
Εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου:
€ 12 Κανονικό
€ 8 Μειωμένο (Μαθητές, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Αμεα, Ομαδικό 6 ατόμων)*
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.