Μικρότερη μείωση σε Καστοριά και Φλώρινα-Σταθερά η Πτολεμαΐδα – Ποια τμήματα θα έχουν λιγότερους από 20 φοιτητές

Η μεγάλη μείωση των εισακτέων σε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, η οποία αγγίζει το 50%,είναι το κύριο χαρακτηριστικό των στοιχείων που προκύπτουν από τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μεγάλη, επίσης, είναι η μείωση των εισακτέων και στα Γρεβενά, ενώ μικρότερη υπολογίζεται να είναι στα τμήματα της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Αντίθετα, στα ίσια επίπεδα βρίσκονται οι εισακτέοι στα δύο (περιζήτητα) τμήματα της Πτολεμαΐδας.

Μιλώντας στο Kozanimedia ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη Θεόδωρος Θεοδουλίδης ανέφερε πως, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, στην Κοζάνη εισάγονται περίπου 850 νέοι φοιτητές, στην Πτολεμαΐδα 250, στην Καστοριά 460, στα Γρεβενά 100 και στη Φλώρινα 650 φοιτητές.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, κάτω από 20 φοιτητές εισάγονται σε τρία τμήματα, το Μαθηματικό Καστοριάς, το Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης και το Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης Κοζάνης.

kozanimedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.