Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους…
Ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας -πιθανότατα την Τρίτη- για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα διαχειριστεί την πανδημία τόσο σε πλαίσιο οικονομίας όσο και κοινωνίας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ «φωτογράφισε» την επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει, δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές, σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο» σχολίασε ο νέος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να προσθέσει, μιλώντας για τους ανεμβολίαστους: «Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί -κι αυτό είναι άδικο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική πιθανότητα η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν το υποδείξουν οι ειδικοί. Διευκρίνισε πάντως ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας.

Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, υπογράμμισε, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ μία-δύο φόρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο και μετά και με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

«Γενικό λοκντάουν δεν πρόκειται να υπάρξει, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες και εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων:
-Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους

Πανεπιστήμια:
-Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
-Ανεμβολίαστοι: Δύο εργαστηριακά τεστ / εβδομάδα

Σχολεία:
-Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
-Ανεμβολίαστοι: Δύο εργαστηριακά τεστ/ εβδομάδα
-Ανεμβολίαστοι μαθητές (από 12 ετών και πάνω): 2 self test/εβδομάδα

Δημόσιος/ιδιωτικός τομέας
-Ανεμβολίαστοι: Δύο εργαστηριακά τεστ/εβδομάδα

Όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα, το πιθανότερο είναι να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση διπλής μάσκας.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.