Την Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Ιωάννης Γιάτσιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αθανάσιος Φωλίνας, υποδέχθηκαν έναν αληθινό φίλο της Περιφέρειας, τον κύριο Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα Γρεβενά, «ο όμορφος ο τόπος», τα Γρεβενά των «λιμνών και ορέων» αλλά και «των ωραίων ορέων» κατά τη μοναδική ρήση του Υφυπουργού, έχουν πλέον έναν ολοπρόθυμο συνεργάτη της Κυβέρνησης, που βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από κάθε ζήτημα της Περιφέρειας και ειδικά των Γρεβενών. Έτοιμος και χρηματοδοτικά προετοιμασμένος καθώς και ενημερωμένος από τις διαρκείς και ουσιαστικές επικοινωνίες της Περιφερειακής Αρχής, όχι μόνο συνηγόρησε στα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματά της αλλά προχώρησε με διάθεση ειλικρινή σε ανακοινώσεις που αφορούν όλη την Επικράτεια, από τα Γρεβενά.

Με κύριο άξονα πολιτικής δράσης το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιοποικιλότητα, έναν ανεκτίμητο θησαυρό, και στόχο τη μετάβαση της κοινωνίας σε ένα νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης με νέες θέσεις εργασίας, οριοθέτησε τους πυλώνες της, δηλαδή την πράσινη-βιολογική γεωργία, την προστασία των δασών, του φυσικού τοπίου και των υδάτινων πόρων, τη δημιουργία υδατοδρομίων, οικοτόπων και ενδιαιτημάτων.

Ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Αμυρά η φιλόδοξη και ρεαλιστική νομοθετική μεταρρύθμιση που αφορά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και αντιμετωπίζει ζητήματα δασωθέντων αγρών, αρχικής χρήσης της γής, εκχερσωμένων πρώην δασικών εκτάσεων, χωρίς κόστος και αγωνία για τον πολίτη. Δεσμεύτηκε ότι το δάσος θα διαφυλαχθεί όπως και κάθε νόμιμο δικαίωμα επί της γής ούτως ώστε να τερματιστεί η χρόνια ομηρεία των πολιτών και να ενισχυθεί ο ιερός δεσμός του Έλληνα με τη γή του. Για τον λόγο αυτό, δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μισό ευρώ των επιδοτήσεων γεωργών και κτηνοτρόφων.

Δεσμεύτηκε επίσης για όμοια νομοθετική μεταρρύθμιση που λύνει οριστικά το πρόβλημα της ξύλευσης ατομικών αναγκών. Τέλος, ανακοινώθηκε το κολοσσιαίο έργο των Αναδασώσεων, η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για το «Γεωπάρκο Τηθύος», η εξέλιξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Γρεβενών.

Από καιρού τα Γρεβενά έχουν θέση στην καρδιά του Υφυπουργού και η εγκάρδια αυτή σχέση πρόκειται να αναζωογονείται σταθερά. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

Την Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Ιωάννης Γιάτσιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Αθανάσιος Φωλίνας, υποδέχθηκαν μία αληθινή και ρεαλιστική σύμμαχο τους τόπου μας, την κυρία Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Τουρισμού.

Η Δυτική Μακεδονία στη νέα της πορεία, ακολουθώντας τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης σε συνάρτηση πάντα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, μεταβαίνει σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις, επενδύοντας στον τουρισμό και στις βασικές μορφές του, δηλαδή στον ορεινό τουρισμό, στον οικοτουρισμό, στον αγροτικό τουρισμό και σε άλλα φυσικά πλεονεκτήματα. Δάση, βουνά, ύδατα, ιαματικές πηγές, ευεξία, πολιτιστικά μνημεία, περιβάλλον, γεωλογία, βιολογικά προϊόντα, ήταν οι θησαυροί που πρόσφερε ο Περιφερειάρχης στην κυρία Υφυπουργό.

Η κυρία Ζαχαράκη, φιλοδοξεί τα Γρεβενά, η Πόλη των Μανιταριών, να βοηθήσει να αγκαλιάσουν την πρώτη θερμοκοιτίδα μανιταριών στην Ευρώπη, τα μικρομανιτάρια, τους μικροοργανισμούς, φίλους της ιατρικής και φαρμακευτικής επιστήμης. Το όρος του Όρλιακα να φιλοξενήσει επιτέλους το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα. Η ραχοκοκαλιά της Πίνδου να μπορέσει να αναδείξει διαδρομές πετρογέφυρων, μοναστηριακές διαδρομές ενεργών ιερών μονών, ορεινά και παραποτάμια μονοπάτια και ορεινά καταφύγια.

Οι πυλώνες της περιοχής μας, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τα παγκοσμίως σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα και τα μοναδικά γεφύρια των Βαλκανίων, θα αποτελέσουν την πηγή δράσης της Υφυπουργού, παρέχοντας την ευκαιρία στα Γρεβενά να αναδειχθούν σε ελκυστικό τόπο προορισμού και φιλοξενίας, τοποθετώντας στην καρδιά του Τουρισμού τον Άνθρωπο.

Με χαρά και δύναμη, όπως δήλωσε!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.