Λιγότερο από δύο εβδομάδες από το 8,60 μ. της Καλλιθέας ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) φρόντισε να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του δυναμική και παράλληλα την ετοιμότητα του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 8,48 μ. (0,1)που είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, πίσω από το δικό του 8,60 μέτρα. Παράλληλα είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,41 μ. (0,4), στο οποίο πάτησε τουλάχιστον δέκα εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή. Ο άλτης του Γιώργο Πομάσκι επέλεξε να κάνει και τις έξι προσπάθειες, προκειμένου να βρει το ρυθμό του, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα στη σεζόν. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με δύο άκυρα άλματα συνέχισε με το 8,41 μ., ήταν άκυρος στο τέταρτο και έκτο άλμα και πέτυχε 8,48 μ. στο πέμπτο άλμα. Πλέον ο Τεντόγλου θα βάλει θα ρίξει την προσοχή του στην προπόνηση και θα μπει για αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στις 19-20 Ιουνίου. Ο Τεντόγλου αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο άλτη του μήκος και αυτό όχι μόνο, λόγω της κορυφαίας επίδοσης, αλλά κυρίως λόγω της σταθερότητας σε μεγάλες προσπάθειες που του δίνουν το προβάδισμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Ένιωθα τα πόδια μου σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω τρελά πράγματα, αν δεν έκανα κάποια λάθη. Πάταγα πίσω και έκανα και κάποια άκυρα. Χρειάζομαι δουλειά στη φόρα μου, γιατί μέχρι σήμερα στην προπόνηση δεν κάνουμε πολλά άλματα. Σήμερα αγωνίστηκα με όλη τη φόρα και πήγε αρκετά καλά. Το τρίτο άλμα ήταν 8,41 μ. και πάτησα πολύ πίσω. Είμαι ευχαριστημένος σήμερα, ωστόσο πιστεύω πως θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα. Γενικά θεωρώ πως είμαι ένας από τους καλύτερους άλτες του κόσμου, ένας αθλητής που ακόμη και σε κακή ημέρα μπορεί να πηδήσεί μακριά. Αυτό που δίνει αρχικά τη δυνατότητα να σκέφτομαι πολλά περισσότερα πράγματα από συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων”, είπε ο Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα.

Την δεύτερη θέση στο μήκος κατέλαβε ο Νίκος Ξενικάκης (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) με 7,80 μ. (0,7) και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, ενώ έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό του 7,99 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) με 7,60 μέτρα. Ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) πέτυχε 7,35 μ. στην τρίτη του προσπάθεια κατέλαβε την όγδοη θέση κι έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν.

Ο Μίλτος Τεντόγλου παρέλαβε και το έπαθλο “Γιάννης Σταματόπουλος”, αφού η επίδοση του ήταν η κορυφαία της διοργάνωσης.

segas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.