Η κοινή πρόθεση να ενωθούν όλες οι δυνάμεις και να γίνουν επενδύσεις στις απαραίτητες υποδομές προκειμένου το Άργος Ορεστικό, η Καστοριά και ευρύτερα η Δυτική Μακεδονία να αποτελέσουν κέντρο διεθνών Οffroad αγώνων, αξιοποιώντας την μέχρι τώρα εμπειρία από τη διεξαγωγή των Διεθνών Rally Greece Offroad, διατυπώθηκε σε σχετική Συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τους αρμοδίους φορείς.

Στη Συνέντευξη Τύπου, πέραν του κ. Αυγενάκη, συμμετείχαν ο παρατηρητής της FIA, Raymond Johansson, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τσηκαλάγιας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Διευθύντρια του Γραφείου  Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ), Φωτεινή Ψαράκου, ο Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντόπουλος και εκ μέρους της διοργάνωσης ο Κώστας Θεολόγης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ, εκ μέρους της Πολιτείας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη της διοργάνωσης για να διατυπώσουμε την πρόθεσή μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε προκειμένου ο συγκεκριμένος αγώνας να αποτελέσει την αφετηρία αντίστοιχων μεγάλων διοργανώσεων στην κατηγορία του Offroad.

Η τοπική κοινωνία, ο δήμαρχος και όλοι οι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων. Ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος στις τοπικές οικονομίες, η προώθηση της τουριστικής προβολής και η προώθηση της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς είναι κεφαλαιώδους σημασίας στόχοι οι οποίοι υπηρετούνται άριστα μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Ο εκπρόσωπος – παρατηρητής της FIA, Raymond Johansson, ενόψει και της αξιολόγησης για την ένταξη του αγώνα στο καλεντάρι της FIA, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από την διοργάνωση αλλά και από την παρουσία της Πολιτείας για τη στήριξη του θεσμού. Όπως επισήμανε, είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των αγώνων η ισχυρή δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ συνεχάρη τον Υφυπουργό και τους διοργανωτές για τα μηνύματα προώθησης της οδικής ασφάλειας, μέσω του αγώνα».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για την πρωτοβουλία ενεργοποίησης όλων τους και την πρόθεση του Υφυπουργού για την αναβάθμιση των αγώνων και την καθιέρωσή τους στις διοργανώσεις της FIA, τονίζοντας εμφατικά «στεκόμαστε όλοι δίπλα σου Λευτέρη».

Ο Βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τσηκαλάγιας, αναφέρθηκε στην επιτυχία της διοργάνωσης, του 8ου Διεθνούς Rally Greece Offroad και επιβεβαίωσε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας για να εξελιχθεί σε θεσμό με παγκόσμια απήχηση που θα διαφημίζει την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου ζήτησε να φανταστούν όλοι το ευοίωνο μέλλον και να οραματιστούν τις μεγάλες προοπτικές για την περιοχή με την εξέλιξη του θεσμού της διοργάνωσης.

Η Διευθύντρια του Γραφείου  Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, υπογράμμισε πως τέτοιες διεθνείς αθλητικές δράσεις, σε συνδυασμό με τον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής, βοηθούν στη στόχευση της χώρας μας για ανάπτυξη και του «θεματικού τουρισμού», διαφημίζοντάς την στο εξωτερικό.

Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ), Φωτεινή Ψαράκου ευχαρίστησε τον Υφυπουργό, τους εκπροσώπους της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους χορηγούς και τους συντελεστές των αγώνων για τη σημαντική βοήθεια ώστε να επιτύχει η διοργάνωση και εξήρε τις πολιτικές εξωστρέφειας του κ. Αυγενάκη με τη σημαντικότατη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντόπουλος στάθηκε στη διαρκή συμμετοχή και στην υποστήριξη της εταιρίας -του αυτοκινητόδρομου που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση- σε κάθε τέτοιο γεγονός που δίνει ανάσες στις τοπικής κοινωνίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.