Η πρέσβειρα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα κ. Milica Ristovic Kristic, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Alfa Wood στα Γρεβενά, μαζί με στελέχη του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας και βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη, το Σάββατο 29-05-2021.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις εγκαταστάσεις της Alfa Wood και την ξενάγηση από το διευθυντή του εργοστασίου κ. Απόστολο Κουμπούρα και τα στελέχη της επιχείρησης, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούνε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τα παραγόμενα προϊόντα καθώς και για τις ανακύπτουσες ανάγκες σε εμπορικές ύλες του ομίλου Alfa Wood.


Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα προϊόντα ξύλου που παράγει ο όμιλος Alfa Wood που εξάγονται σε 30 χώρες παγκοσμίως, στις εξειδικευμένες επιφάνειες ξύλου , στα μοναδικά γραμμή παραγωγής δαπέδων “laminate flooring” που παράγονται μόνο στα Γρεβενά και σε καμία άλλη χώρα της νοτιοανατολικής Eυρώπης.

Παράλληλα η πρέσβειρα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρότυπη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα.

Σε αυτή τη μονάδα που πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της , αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα υπολείμματα του δάσους και η βιομάζα του ξύλου που απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στη φύση, αξιοποιούνται πλήρως, μέσω της μετατροπής των σε πράσινη ενέργεια, διαδικασίες που άπτονται του ενδιαφέροντος των χωρών που έχουνε πυκνότερη δασοκάλυψη από την ελληνική επικράτεια.

Παρών επίσης ήτανε και ο Περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Γρεβενών Γρηγόρης Γιαννόπουλος ο οποίος είναι πλέον  στέλεχος της εταιρείας Alfa Wood.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού από όλους τους παρισταμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.