Η 19η Μαΐου αποτελεί Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και φέρνει στις μνήμες όλων μας, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους Τούρκους ενώ για το Έθνος μας είναι ημέρα πένθους.

Η διατήρηση της μνήμης για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, είναι Ιερό Καθήκον και Χρέος όλων μας, όμως δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σ΄ αυτή τη μέρα.

Οφείλουμε να θυμόμαστε διαρκώς αυτή τη μεγάλη εθνική τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού και να μην λησμονούμε τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας, που αδίκως σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες .

Όλοι μαζί έχουμε την ευθύνη να θυμίζουμε το αίτημα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από όλες τις χώρες του κόσμου και προπαντός, από την ίδια την Τουρκία, ως μία καταδίκη της μισαλλοδοξίας που έχει καλλιεργήσει και τη Γενοκτονία των Ποντίων που έχει διαπράξει.

Οι νεκροί πρόγονοί μας αυτό περιμένουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.