Πόσα άτομα θα βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι – Η εισήγηση των ειδικών

Να ανοίξει στις 3 Μαϊου η εστίαση, στις 10 Μαϊου τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και στις 14 Μαϊου οι διαπεριφερειακές μετακίνησεις εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδκών του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το πράσινο φως δίνεται για τις παρακάτω δραστηριότητες:

  • ‘Ανοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου με τραπεζάκια έξω
  • Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου
  • Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου (με το restart στον τουρισμό)
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά

Πόσα άτομα θα βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι – Η εισήγηση των ειδικών

Όσον αφορά το Πάσχα η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι ειδικοί εισήγηθηκαν επίσης να πάει πιο αργά και η απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 10 το βράδυ ( αντί 9 που ήταν), ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά, η απαγόρευση πάει μία ώρα πιο αργά κι έτσι στα σπίτια μας θα γυρνάμε στις 11 το βράδυ.

Πώς θα ανοίξει η εστίαση – Όλα τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους.

Τα τραπεζάκια θα είναι έξω, ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά μαγαζί και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. 

Επίσης εργαζόμενοι και καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να πηγαίνουν στη δουλειά τους αφού θα έχουν αρνητικό self test.

Με οδηγό τα self test ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά στις 10 Μαΐου

Την ίδια ώρα με «οδηγό» το άνοιγμα των Λυκείων και «όπλο» τα self test, αλλά και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά της χώρας στις 10 Μαΐου.

Άλλωστε η εφαρμογή του μέτρου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη, καθώς ασυμπτωματικοί με κοροναϊό, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν, εντοπίστηκαν και βρίσκονται σε απομόνωση ώστε να μη συμβάλλουν στη διάδοση του ιού. 

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με  όσα έχει ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι διαπεριφερειακές ξεκλειδώνουν με το άνοιγμα του τουρισμού

Τέλος οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα «ξεκλειδώσουν» κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 14 Μαΐου, όταν θα γίνει και το επίσημο restart στον τουρισμό.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έχει δώσει ήδη διευκρινίσεις για το πως θα γίνει η ασφαλής υποδοχή των τουριστών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή πριν μερικές ημέρες ο κ. Θεοχάρης,  οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Όλα τα μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού

Παράλληλα διευκρίνισε ότι μέχρι να ανοίξει η διαδικασία του εμβολιασμού, θα γίνονται συχνότατα δωρεάν self – tests σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ενώ εστίασε σε πέντε βασικά σημεία που στέλνουν -όπως είπε- σαφή μηνύματα για την ασφαλή υγειονομική εικόνα της χώρας, και είναι:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση για πλήρη ανάρρωση αν έχει νοσήσει,

– δωρεάν τεστ ελέγχου κοροναϊού,

– άμεση απομόνωση περιπτώσεων θετικών στον κοροναϊό,

– ξενοδοχεία απομόνωσης, και

– υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας αλλά και εμπιστοσύνης στους τουρίστες με το άνοιγμα των συνόρων στις 14 Μαΐου» δήλωσε και πρόσθεσε «στέλνουμε σε όλους ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η χώρα είναι απολύτως υγειονομικά ασφαλής. Στις 14 Μαΐου ανοίγουμε τα σύνορα μας. Με έγκριση της Υγειονομικής Επιτροπής γίνεται το άνοιγμα του τουρισμού. Για να φτάσεις να πεις συγκεκριμένη ημερομηνία σημαίνει ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο έγινε με πολύ δουλειά και σταθερά βήματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.