Το 2021 αναμένεται να παρουσιαστούν πάρα πολλά καινούρια αυτοκίνητα, κάθε είδους και κατηγορίας. Η καθυστέρηση που έφερε η πανδημία στις παρουσιάσεις νέων μοντέλων το 2020 έχει μεταφέρει πολλές από αυτές στη νέα χρονιά, η οποία αναμένεται να είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της τελευταίας δεκαετίας.

Με την ηλεκτροκίνηση να έχει μπει για τα καλά πλέον στη ζωή μας, δεν αποτελεί έκπληξη πως πολλά από τα νέα μοντέλα που περιμένουμε φέτος είναι ηλεκτρικά. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινούρια αυτοκίνητα του 2021 είναι το NissanAriya. Πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας, που κινείται δηλαδή αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται σε μπαταρία και στη συνέχεια τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα.

Το ηλεκτρικό Crossover

Το Ariya είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover της Nissanκαι αναμένεται να εισαχθεί στην Ευρώπη σε πέντε διαθέσιμες εκδόσεις. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά του είναι η πανίσχυρη επιτάχυνση, η ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, καθώς και η πολυτελής ατμόσφαιρα του εσωτερικού του. Οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, η προσωποποιημένη φωνητική υποστήριξη και η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση στο δρόμο και παρέχουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και με εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα, το Ariya είναι ο ιδανικός σύντροφος στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη αλλά και τα μεγάλα ταξίδια.

Ενσωματώνοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility (IntelligentPower, IntelligentDrive και IntelligentIntegration), το Ariya συνδυάζει την  προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

Δοκιμάζεται σκληρά για να ικανοποιεί κάθε ανάγκη και επιθυμία

Το πόσο σημαντικό μοντέλο είναι για τη Nissan αποδεικνύεται από την προσοχή που έχει δοθεί κατά την εξέλιξη του. Δοκιμασμένο εκτενώς από μια ομάδα βετεράνων αρχιμηχανικών στις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρίας στο Hokaido της Ιαπωνίας, κάθε στοιχείο τουAriyaέχει εξεταστεί και βελτιωθεί εκτενώς. Γιαπαράδειγμα, για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των οδηγών από όλο τον κόσμο, το πεδίο δοκιμών του Χοκάιντο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει δρόμους που συναντώνται σε πολλές διαφορετικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Φυσικά, το Ariya δοκιμάζεται και σε τοπικό επίπεδο. Οι ειδικοί αξιολόγησης οχημάτων της Nissan στην Ιαπωνία και οι τεχνικοί έρευνας και εξέλιξης στο NissanTechnicalCenter που βρίσκεται στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργάζονται και μοιράζονται σημαντικές πληροφορίες έτσι ώστε να προβούν στις κατάλληλες προσαρμογές για την Γηραιά Ήπειρο, έχοντας πάντα κατά νου την συμμόρφωση με τους κείμενους κανονισμούς. Σκοπός τους είναι το ηλεκτρικό SUVνα αποδεικνύει τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον οδήγησης, όπως π.χ. σε διαδρομές με συνεχείς κλειστές στροφές, σε αυτοκινητόδρομους όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, αλλά και σε ορεινούς δρόμους.

Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya,με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Το συγκεκριμένο σύστημα ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης, χάρη στην ακριβή διαχείριση της απόδοσης της ισχύος και της απόδοσης της πέδησης για ομαλότητα και σταθερότητα. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το Ariyaμπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με τον τρόπο αυτό, το ηλεκτρικό crossoverπροσφέρει αυτοπεποίθηση στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών και καθιστά την οδήγηση πιο απολαυστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.