Επίσκεψη στον Νομό Γρεβενών πραγματοποίησαν  την Τρίτη 20 Απριλίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, από κοινού με τον βουλευτή της ΠΕ Γρεβενών  Ανδρέα Πάτση.


Το πρωί, στο Γραφείο του Δημάρχου Δεσκάτης κ. Δημητρίου Κορδίλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία και των Αντιδημάρχων του Δήμου Δεσκάτης κ. Ορφανίδη Χαράλαμπο και κ. Τέγο Βασίλειο.

Ο Δήμαρχος αρχικά ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Βουλευτή για την επίσκεψή τους στο Δήμο Δεσκάτης και στη συνέχεια στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε έθεσε τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο,όπως ζητήματα που αφορούν την κτηνοτροφία και τη γεωργία καθώς και τη λειτουργία του Δήμου,όπως την υποστελέχωση των υπηρεσιών,και ιδίως της τεχνικής υπηρεσίας,τις δυσκολίες στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού και την οικονομική δυσπραγία του Δήμου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προτάσεις του Δήμου στις προσκλήσεις του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό ότι ο Δήμος Δεσκάτης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω των προσφάτως σημειωθέντων σεισμών και έθεσε θέμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές.

Για τα παραπάνω αιτήματα του Δημάρχου προς τον Υπουργό, ο παριστάμενος Βουλευτής κ. Ανδρέας Πάτσης συνηγόρησε και δήλωσε την απόλυτη στήριξη του και την αναγκαιότητα της ικανοποίησης του.

Από την πλευρά του ο Υπουργός κατέγραψε τα αιτήματα και ζητήματα που του τέθηκαν υπόψιν ,δεσμεύθηκε ότι θα επιχειρήσει να δώσει λύσεις σε όλα και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

Δήμος Γρεβενών: Λύση στην υδροδότηση του Μεγάλου Σειρηνίου έβγαλε η συνάντηση Πέτσα-Δασταμάνη

Ιδιαίτερα εποικοδομητική αποδείχθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 20 Απριλίου 2021 στο Δημαρχείο Γρεβενών, παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση.

Ειδικότερα, ο κ.Πέτσας δεσμεύθηκε για την άμεση δρομολόγηση του μεγάλου έργου υδροδότησης της κοινότητας του Μεγάλου Σειρηνίου, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, που θα λύσει μια για πάντα το χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλανίζει το χωριό, ενώ ήδη η ΔΕΥΑΓ έχει έτοιμη μελέτη προς χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το Γραφείο τύπου του Δήμου, επιπλέον, στη σύσκεψη που ακολούθησε, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ.Γρηγόρη Φαρμάκη και των Αντιδημάρχων Οικονομικών κ.Μάνθου Αδάμου και Τεχνικών Έργων κ.Χρήστου Τριγώνη, συζητήθηκε διεξοδικά το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πιο συγκεκριμένα οι δράσεις ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εντάξει η Δημοτική Αρχή και τις οποίες ο κ.Υπουργός χαρακτήρισε ως απόλυτα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

Κοινή συνέντευξη:

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου, στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σχεδίου Πόλης αλλά και στην αναγκαιότητα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, ειδική μνεία υπήρξε και για την ουσιαστική στήριξη του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας καθώς αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό θέρετρο του τόπου μας.

Ο κ Πέτσας διαβεβαίωσε ότι δίδεται λύση στα αιτήματα των εργαζομένων στους δομές του Δήμου Γρεβενών, όπου την στιγμή της έλευσης του Υπουργού, πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Γρεβενών:

Δείτε εικόνες από την επισκεψη στον Δήμο Γρεβενών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.