Οι φλεβικές παθήσεις συχνά εμφανίζουν τάσεις επιδείνωσης όσο οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και επικρατεί πιο ζεστός καιρός.

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί που συνιστούν τις πρώτες εκδηλώσεις της φλεβικής νόσου στον ανθρώπινο οργανισμό, συμβαίνει να επηρεάζονται από τη ζέστη, ήδη από την εποχή της άνοιξης οπότε η θερμοκρασία σταδιακά αυξάνεται στη χώρα μας.

Πολλοί ασθενείς με ευρυαγγείες -είτε έχουν διαγνωστεί με φλεβική νόσο είτε αγνοούν το πρόβλημα της υγείας τους- αναφέρουν πως τα συμπτώματα εντείνονται κυρίως τη θερινή περίοδο.

Οι ενοχλήσεις που προκαλούνται από δυσλειτουργία των φλεβών γίνονται εντονότερες όταν οι ασθενείς δραστηριοποιούνται τις μέρες που επικρατεί ζέστη, γι αυτό νιώθουν ότι υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα της ζωής τους.

Αν έχετε ευρυαγγείες στα πόδια σας και διαπιστώνετε ότι οι συνθήκες της εποχής έχουν αρχίσει να σας επηρεάζουν, δείτε στη συνέχεια τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να περιορίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα των φλεβικών παθήσεων σε περιόδους οπότε επικρατεί υψηλή θερμοκρασία.

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα όταν έχει ζέστη

Η ζέστη είναι υπεύθυνη για την επιδείνωση των συμπτωμάτων των ευρυαγγειών και των κιρσών που βιώνουν οι ασθενείς στη διάρκεια των εαρινών και θερινών μηνών του έτους -και όχι η ηλιακή ακτινοβολία όπως θεωρούν πολλοί.

Επομένως, προκειμένου να καταφέρετε να ανακουφιστείτε από την ένταση των συμπτωμάτων που εμφανίζονται στην περίπτωσή σας, είναι απαραίτητο να μεριμνήσετε για ορισμένες παραμέτρους.

Τι να κάνετε στην καθημερινότητά σας

Όσο ο καιρός… καλοκαιριάζει, οι ρυθμοί της καθημερινότητας γίνονται πιο ελαστικοί γι αυτό είναι ευκαιρία για εσάς που ταλαιπωρείστε από συμπτώματα εξαιτίας ευρυαγγειών ή και κιρσών, να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες που περιορίζουν τις ενοχλήσεις.

Ξεκινήστε από την περίοδο της άνοιξης τα θαλάσσια μπάνια σας, με στόχο να ασκείτε συστηματικά το σώμα σας και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα.

Λόγω του ότι η θερμοκρασία του θαλασσινού νερού είναι χαμηλότερη από αυτή που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, μπορεί να συνδράμει στη συστολή των φλεβών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε το αντηλιακό σας για την προστασία της επιδερμίδας από την ακτινοβολία και την ξηρότητα.

Σε κάθε ευκαιρία, συστήνετε να να κάνετε σύντομους περιπάτους που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Όσον αφορά στη διατροφή, είναι απαραίτητο να περιορίσετε στο ελάχιστο την πρόσληψη λιπαρών αλλά και αλατιού. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να εντάξετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά προκειμένου να προσλαμβάνετε επαρκείς βιταμίνες, οι οποίες διατηρούν την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.

Τι να κάνετε σε περίπτωση ταξιδιού

Αν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι σε κάποιο μακρινό προορισμό, είναι απαραίτητο να φροντίσετε ώστε να μην επιβαρύνετε υπερβολικά το φλεβικό σας σύστημα παραμένοντας για ώρες σε καθιστή θέση.

Εφόσον είναι εφικτό, πρέπει να σηκώνεστε από τη θέση σας και να περπατάτε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα για να αποφορτίζονται οι φλέβες από την πίεση που δημιουργείται στα πόδια.

Αν σας εξυπηρετεί καλύτερα, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε γι αυτόν τον σκοπό ελαστικές κάλτσες με διαβαθμισμένη συμπίεση για όσο χρόνο διαρκεί το ταξίδι σας, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

Σε κάθε περίπτωση, αν γνωρίζετε ότι πρόκειται να μείνετε πολλές ώρες σε ακίνητη καθιστή στάση, μεριμνήστε ώστε να ανά λίγη ώρα να δραστηριοποιείτε τα κάτω άκρα σας για την αποσυμφόρηση του φλεβικού συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.