Συνιστά ένα συνηθισμένο πρόβλημα υγείας για το οποίο όμως, ελάχιστοι ασθενείς μιλούν ανοιχτά. Ο λόγος για τις αιμορροΐδες οι οποίες συμβαίνει να προκαλούν ενοχλήσεις σχεδόν σε 1 στους ανθρώπους του παγκόσμιου πληθυσμού, κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους.

Δείτε παρακάτω τις 8 αλήθειες για τις αιμορροΐδες που είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου προκειμένου να ενημερωθείτε και να λάβετε μέτρα πρόληψης που περιορίζουν τις πιθανότητες να εκδηλωθεί αιμορροϊδοπάθεια.

8 αλήθειες για τις αιμορροΐδες που είναι χρήσιμο να γνωρίζετε

1/ Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

Είναι πιθανό να μην γνωρίζετε κανέναν άνθρωπο από τον κύκλο σας με πρόβλημα στις αιμορροΐδες, όμως η πάθηση υπολογίζεται ότι αφορά στο 60% του πληθυσμού! Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι γύρω σας από αμηχανία δεν αποκαλύπτουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

2/ Η αιμορροϊδοπάθεια εμφανίζεται και σε νέους ανθρώπους

Το πρόβλημα στις αιμορροΐδες αποτελεί πραγματικότητα για πολλούς ενήλικες, καθώς συνήθως εκδηλώνεται κοντά την ηλικία των 30. Σχεδόν οι μισοί από όλους τους ενήλικες του κόσμου οι οποίοι είναι άνω των 50 ετών αντιμετωπίζουν κάποιου βαθμού αιμορροϊδοπάθεια.

3/ Η πάθηση στις αιμορροΐδες δεν κάνει διακρίσεις ως προς το φύλο

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι εξίσου επιρρεπείς να εκδηλώσουν νόσο στις αιμορροΐδες. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα νωρίτερα στη διάρκεια της ζωής τους, καθώς η εγκυμοσύνη μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στην κοιλιά, οδηγώντας στη διόγκωση των αιμορροΐδων -ειδικά κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης.

4/ Η περιορισμένη πρόσληψη φυτικών ινών συνιστά παράγοντα κινδύνου

Η περιορισμένη πρόσληψη φυτικών ινών από την καθημερινή διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της αιμορροϊδοπάθειας. Η ένταξη περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες στη διατροφή, συνδράμει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της δυσκοιλιότητας και κατ’ επέκταση μειώνει τις πιθανότητες να προκληθεί πρόβλημα στις αιμορροΐδες.

5/ Τα συμπτώματα κινητοποιούν τους ασθενείς να λάβουν θεραπεία

Η αιμορροϊδοπάθεια σε πολλά περιστατικά συνοδεύεται από συμπτώματα, άλλοτε ήπια και άλλοτε έντονα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα που συνδέονται με το πρόβλημα στις αιμορροΐδες είναι: δυσφορία και πόνος, αίμα στην τουαλέτα και πρήξιμο στον πρωκτό, κνησμός και ερυθρότητα, φλεγμονή.

6/ Οι ενοχλήσεις εξαιτίας των αιμορροΐδων επιδεινώνονται

Όσο η αιμορροϊδοπάθεια παραμένει αθεράπευτη, με την πάροδο του χρόνου τα συμπτώματα ολοένα και επιδεινώνονται. Ο πόνος γίνεται τόσο έντονος που η διαχείριση του προβλήματος ωθεί τον ασθενή να διαμορφώνει το καθημερινό του πρόγραμμα με βάση αυτό. Καθώς εξελίσσεται το πρόβλημα στις αιμορροΐδες, είναι πιθανό να υποχωρήσουν και να ξεκινήσουν να προεξέχουν από το σώμα, επιφέροντας δυσάρεστες συνέπειες.

7/ Η αιμορροϊδοπάθεια θεραπεύεται οριστικά

Πράγματι, η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία και η βαθιά γνώση και εμπειρία των χειρουργών έχουν μετατρέψει την θεραπεία των αιμορροΐδων σε επέμβαση ρουτίνας. Εφόσον κριθεί για κάποιο περιστατικό πως η χειρουργική επέμβαση θα προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα, αυτή πραγματοποιείται με προηγμένα μέσα που επιτρέπουν την άμεση επαναφορά στην καθημερινότητα, χωρίς νοσηλεία και κυρίως, χωρίς πόνο.

8/ Είναι εφικτό να περιορίσετε τις πιθανότητες να εκδηλώσετε τη νόσο

Μπορείτε να λάβετε μέτρα για την πρόληψη των αιμορροΐδων, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, πλούσιο σε φυτικές ίνες, και πίνοντας άφθονο νερό. Χρειάζεται ακόμα να ασκείστε σε τακτική βάση, να πίνετε αλκοόλ με μέτρο και να αποφεύγετε την παρατεταμένη καθιστική στάση στην καθημερινότητά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.