Στην άμεση πρόσληψη όλων των διαθέσιμων, μέσω της τελευταίες προκήρυξης του ΑΣΕΠ, εκτάκτων γεωπόνων θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον παγετό των τελευταίων ημερών σε Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο, με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών, σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο. Οι προσπάθειες αυτές θα ενισχυθούν από τις νέες προσλήψεις γεωπόνων, οι οποίοι και θα τεθούν άμεσα στη διάθεση των υποκαταστημάτων του Οργανισμού.

Δείτε: Κοντά στους παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό των τελευταίων ημερών, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

και: Α.Σ. Γρεβενών και Αγροτικός Σύλλογος: “Ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες”

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, «έχουν ανοίξει οι διαδικασίες των αναγγελιών των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν, της υποβολής δηλώσεων εκ μέρους των αγροτών και με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού έχει δοθεί επαρκής χρόνος για να υποβληθούν αυτές οι δηλώσεις μέχρι το τέλος του μηνός Απριλίου».

Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες, που έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειές τους στον ΕΛΓΑ, θα τις πληρωθούν στο ακέραιο.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.