Μετά από οκτώ μέρες κινητοποιήσεων και αγώνα οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Έργου (ΔΕΚΕΓ) του Δήμου Γρεβενών αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, έπειτα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για την ενίσχυση της Επιχείρησης με το ποσό των (100.000,00) € και την δέσμευση του Δημάρχου για την άμεση και απρόσκοπτη καταβολή των δεδουλευμένων.

Γυρίζουν στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι γιατί κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή της κοινωνίας των Γρεβενών,  ανάγκασαν τη διοίκηση της Επιχείρησης και τη Δημοτική Αρχή να δώσουν λύση στα πιο σοβαρά  από τα προβλήματα που τους απασχολούν, αν και δεν έγινε κατορθωτό να αποσπάσουν δέσμευση για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους. Και αυτό επειδή έπεσαν πάνω στον τοίχο της υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής που επιβάλει περικοπή χρηματοδοτήσεων, προωθεί υποβαθμισμένη και με πληρωμή παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς του πολίτες, και θέλει προσωπικό σε ομηρία με τσακισμένες εργασιακές σχέσεις και χαμηλές αποδοχές. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα πολλά ευχαριστώ του Δημάρχου προς τον τοπικό Βουλευτή της ΝΔ.

Δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής, επειδή τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και θα εμφανίζονται συνεχώς νέα και οξυμένα. Στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν παραιτούνται της διεκδίκησης του συνόλου των αιτημάτων τους που αφορούν:

  • Την εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων τους αφού ήδη τρέχει ο Απρίλιος.
  • Την επαναφορά των Συμβάσεων Εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, όπως ήταν τον Αύγουστο 2020 πριν περιοριστούν στο 50% αυθαίρετα και παράνομα (λόγω COVID-19).
  • Την εξασφάλιση μόνιμης διοικητικής υποστήριξης της Επιχείρησης είτε με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (άμεσα λόγω COVID-19), είτε με προσωπικό του Δήμου.
  • Τη χορήγηση των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία Μέσων Ατομικής Προστασίας αλλά και αυξημένων λόγω του COVID-19.
  • Την αλλαγή της Διοίκησης της ΔΕΚΕΓ και την εξασφάλιση  χρηματοδότησης από το Δήμο και το κράτος για την καλύτερη λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα από τον πολυήμερο αγώνα τους, για το ποιος ήταν πραγματικά με το μέρος τους και ποιος ήταν απέναντί τους, για τον αρνητικό ρόλο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, για τους φορείς που τους συμπαραστάθηκαν και παραμένουν στο πλευρό τους, για τον αγώνα τους που δεν πήγε χαμένος. Ευχαριστούν για τη συμπαράσταση όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις τους.

Τέλος, καλούν τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της Επιχείρησης να σταματήσουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων, να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις τους και να δώσουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα, ιεραρχώντας πρώτα τις ανάγκες των εργαζομένων παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές και αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες προς τους δημότες.

 

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο       

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.