Με την τήρηση όλων των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών η διπλή, θρησκευτική και εθνική, επετειακή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως κατά του τουρκικού ζυγού την 25η Μαρτίου του 1821.

Δείτε και: ΓΡΕΒΕΝΑ || Πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία και δοξολογία για την Εθνική Εορτή (εικόνες)

Γρεβενά || 25η Μαρτίου 2021 – Καταθέσεις στεφάνων και δηλώσεις των: Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Γρεβενών (video + εικόνες)

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και περιορισμένου αριθμού πιστών, ενώ την ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαβίδ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για όσους θυσιάστηκαν “για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία” στο άγαλμα του Εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού, στην πλατεία των Γρεβενών.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.