Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση που μας οδήγησε στην εθνική και πολιτική μας ανεξαρτησία.

Οι πρόγονοί μας από ραγιάδες έγιναν αγωνιστές και με οδηγό την πίστη στις αξίες του έθνους και της ελευθερίας, αποτίναξαν τον Τούρκικο ζυγό.

Έχοντας στο μυαλό τους τις λέξεις «πολίτες», «δημοκρατία», «λαϊκή κυριαρχία», «ισότητα», δημιούργησαν το νέο Ελληνικό Κράτος, αφήνοντας ταυτόχρονα μια σπουδαία και  σημαντική πολιτική παρακαταθήκη.  

Στην πορεία των χρόνων οι αξίες τις επανάστασης άλλοτε υπονομεύτηκαν, άλλοτε παραμερίστηκαν με γεγονότα  όπως οι μοναρχίες, οι δικτατορίες, οι εθνικοί διχασμοί, οι δημοκρατικές εκτροπές, όμως η παρακαταθήκη της επανάστασης δεν έσβησε ποτέ, λειτούργησε και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Αυτό είναι το χρέος μας, να συνεχίσουμε με πάθος να διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επανάστασης και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις ίδιες αξίες που είναι τα θεμέλια του έθνους μας.

 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.