Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια ημέρα – επέτειος που συμβολίζει και μας υπενθυμίζει τους αγώνες, τις προσπάθειες και τις κατακτήσεις των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγώνες πολυετείς, προσπάθειες που απαίτησαν κόπο και θυσίες, κατακτήσεις που σε πολλές περιπτώσεις ανά την υφήλιο ακόμη και σήμερα δεν είναι δεδομένες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή.Είναιημέρα μνήμης και τιμής προς όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν ανά τον κόσμο για το δικαίωμα της ισότητας σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Είναι μια ημέρα τιμής και δόξας προς όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά στην οικογενειακή, την κοινωνική και την επαγγελματική τους ζωή.

Είναι μια ημέρα τιμής και σεβασμού προς όλες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν και κακοποιούνται σωματικά, λεκτικά ή ψυχολογικά, ενώ βλέπουν τα δικαιώματά τους να καταπατώνται.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια υπενθύμιση πως η εξάλειψη κάθε διάκρισης και ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων, μας αφορά όλους και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτής.

Ευχή και στόχος όλων μας πρέπει να είναι ο απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων των γυναικών, αντιμετωπίζοντας τα δύο φύλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ανάπτυξης προς όλες τις γυναίκες.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.