Ο Δήμος Γρεβενών, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Ειδών Εστίασης Κέντρων Ψυχαγωγίας – Καφενείων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Γρεβενών, προχώρησε στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που αφορούν την απαλλαγή σε ποσοστό 100% από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος Καθαριότητας και Φωτισμού εκείνων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας και για το χρονικό διάστημα που όρισε η σχετική κρατική εντολή.

Η απόφαση για παράταση, που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, πάρθηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης όλων των επαγγελματιών αλλά και προς περαιτέρω διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή των προαναφερθέντων Δημοτικών Τελών αφορά τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των επιχειρήσεων που, όπως είπαμε, ανέστειλαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους, συμπεριλαμβάνοντας αποκλειστικά τις επαγγελματικές παροχές (καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους, αγροτικές αποθήκες, στάβλους κτλ) και όχι τις οικιακές και μεικτές παροχές.

Επομένως, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στο Δήμο Γρεβενών με νέα καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2021 είναι τα εξής:

  • Αίτηση του εκπροσώπου της Επιχείρησης
  • Απογραφικό της ΑΑΔΕ (για τον ΚΑΔ)
  • Αντίγραφο Λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ ή άλλος πάροχος)
  • Εκτύπωση ΕΡΓΑΝΗ
  • Βεβαίωση μη οφειλής προς το Δήμο από οποιοδήποτε τέλος ή δικαίωμα
  • Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986
  • Φωτοαντίγραφο Τραπεζικού Λογαριασμού για τυχόν επιστροφή χρημάτων
  • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό που τυχόν ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά στα email των Δημοτικών Υπαλλήλων:

ενώ για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (24623)-50874/50851/50895.

Η Κανονιστική Απόφαση της υπ’ αριθμ. 05/16.02.2021 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Γρεβενών και πιο συγκεκριμένα εδώ καθώς και η σχετική Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση που θα βρείτε εδώ.




Τέλος, η Δημοτική Αρχή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ΣΠΕΥΣΟΥΝ  για συμμετοχή στην ευεργετική γι’ αυτούς διαδικασία.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.