Ποιες είναι οι περιοχές με τα πολλά ενεργά κρούσματα που ανησυχούν τους ειδικούς

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού στη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο υπ. Υγείας αναφέρθηκε στην προτεραιοποίηση των πληθυσμιακών ομάδων που θα λάβουν αρχικά το εμβόλιο, λέγοντας ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες και θα εμβολιαστούν μαζί με τα άτομα 70-74 ετών, καθώς όπως τόνισε: «τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα συντελέσει στην πολύ σημαντική αντιμετώπιση της νόσου covid-19, γιατί πρόκειται για θανατηφόρο ιό και από τον οποίο πολλοί νοσούν βαρέως.

Ο κ. Κικίλιας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί προτάσσονται αμέσως μετά την επόμενη ηλικιακή κατηγορία. Ωστόσο, σημείωσε ότι εξελίσσεται κανονικά το testing για τους εκπαιδευτικούς και λαμβάνονται όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους μαθητές.

Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υπ. Υγείας αναφέρθηκε επιπλέον στην έντονη ανησυχία που επικρατεί στους επιστημονικούς κύκλους λόγω της αύξησης που καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, αυτήν την στιγμή, στη χώρα είναι καταγεγραμμένα 5.324 ενεργά κρούσματα.

Από αυτόν τον αριθμό, περισσότερα από 2.300 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στις περιοχές που προβληματίζουν και στις οποίες είναι στραμμένη η προσοχή και οι οποίες είναι:. Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική.

Παράλληλα υπάρχει ανησυχία και για τις περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας.

Αναφερόμενος στο μέσο εβδομαδιαίο όρο των κρουσμάτων, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ενώ τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών περιπτώσεων είναι τα 48 έτη.

 

news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.