Ο Βουλευτής μίλησε μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση του ρόλου των Δημόσιων Πανεπιστημίων, για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης ως Εμβολιαστικό Κέντρο και τις ενέργειές του για στήριξη των επιχειρήσεων την Περιφέρειας.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Star FM 9 33  Δυτικής Μακεδονίας,  και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη, παραχώρησε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.

Ο Βουλευτής αρχικά αναφέρθηκε στην πανδημία και στη διαδικασία του εμβολιασμού σχολιάζοντας την ανάγκη να αυξηθούν οι εμβολιασμοί καθώς όπως τόνισε «το εμβόλιο είναι η άμυνα απέναντι στον κορονοϊό».

Με αφορμή αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ζήτημα που παρουσιάστηκε αναφορικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων της περιοχής της Δεσκάτης, οι οποίοι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα έπρεπε να μεταβαίνουν στη πόλη των Γρεβενών προκειμένου να εμβολιαστούν και έπειτα από την προσωπική του παρέμβαση και επαφές επικυρώθηκε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης ως Εμβολιαστικό Κέντρο. Μάλιστα σημείωσε ότι είναι σημαντικό όλοι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα.

Όσον αφορά την νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας με επιχορήγηση μέσω του ΕΣΠΑ, ο Βουλευτής επεσήμανε ότι όλος ο επιχειρηματικός κόσμος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Μάλιστα το θέμα της επιπλέον στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το είχε θέσει επανειλημμένως και ο ίδιος στους αρμόδιους φορείς τονίζοντας ότι «είμαστε κοντά στους επιχειρηματίες, είμαστε κοντά στον κόσμο και προσπαθούμε στα πλαίσια που μας επιτρέπεται να δίνουμε και λύσεις». Διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες και για μεγαλύτερες επιχορηγήσεις προς τις πλητόμμενες επιχειρηματικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας καθώς όπως δήλωσε «δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπορέσει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής να ορθοποδήσει».

Αναφορικά με το καίριο ζήτημα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής δήλωσε ότι θεωρεί ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Για τα Γρεβενά συγκεκριμένα, σχολίασε ότι η βάση θα διαμορφωθεί γύρω στα 7.500 μόρια, αριθμό αρκετά μικρό ώστε να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά με χαμηλότερη βαθμολογία να σπουδάσουν. Πρώτο μέλημα, όπως διευκρίνισε αποτελεί «η αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και η ανταγωνιστικότητα των Πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού»…

Ακούστε όλη την συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.