Δεν υπάρχει κανένας πολίτης στη χώρα που να ισχυρίζεται πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Μέσα στις υπάρχουσες όμως συνθήκες και με μια κυβέρνηση που δεν φρόντισε για τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να καταλήξει επώδυνο. Οι ειδικοί και κυρίως οι λοιμωξιολόγοι, τα κόμματα, οι εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και έδωσαν τις κατευθύνσεις τους για τις σχετικές ενέργειες που πρέπει να εφαρμοστούν έτσι ώστε να φτάσουμε στο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Δυστυχώς από το Νοέμβριο που είχαμε το οριζόντιο κλείσιμο όλων των βαθμίδων δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση χωρίς να ακούσει τους ειδικούς επιστήμονες προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων

  • χωρίς τη μείωση των μαθητών ανά τάξη,
  • χωρίς εναλλασσόμενο ωράριο,
  • χωρίς τακτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές ιδιαίτερα όσων ζουν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες,
  • χωρίς επιπλέον προσωπικό σε υπηρεσίες καθαριότητας,
  • χωρίς να δίνει προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς που χρειάζεται ή είναι άνω των 50 να προχωρήσουν σε εμβολιασμό,
  • χωρίς μια σοβαρή κατεύθυνση και μείωση της ύλης για τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις ενώ συνεχίζουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως είναι αυτή της Κοζάνης με  το καθεστώς της απολιγνιτοποίησης που βάζει στον αέρα τόσες θέσεις εργασίας  και ταυτόχρονα το ισχυρό και παρατεταμένο lockdown που φτάνει επιχειρήσεις και πολίτες στα όρια τους, ήρθε να προστεθεί και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Τη στιγμή που οι πολίτες του νομού Κοζάνης αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας περίμεναν ένα σχέδιο για μια περιοχή που βάλλεται συνεχώς , το μόνο που αντιμετωπίζουν είναι η ανεπάρκεια των πολιτικών μιας κυβέρνησης που οι ευθύνες της πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κοζάνης

Τμήμα Παιδείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.