Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις η οποία είναι μειωμένη σε σχέση με αυτή που προβλέπεται.

Ωστόσο οι μόνες αλλαγές που διαπιστώνονται στην νέα ύλη των πανελλαδικών σε σχέση με την περσινή περικοπή της, αφορούν το μάθημα της Ιστορίας και των Μαθηματικών.

Στην Ιστορία η περικοπή της ύλης είναι η μισή σε σχέση με εκείνη που περικόπηκε πέρυσι λόγω κοροναϊού.

Επίσης στα Μαθηματικά «επιστρέφουν» μερικά κεφαλαία στις πανελλαδικές που πέρυσι είχαν περικοπεί.

Στα αλλά μαθήματα η περικοπή της ύλης είναι η ίδια με την προηγούμενη χρονιά.

Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας στη δημοσιότητα και τις δύο εγκυκλίους με την εξεταστέα ύλη τω πανελλαδικών εξετάσεων 2021.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει τα εξής:

«Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.